søndag den 22. november 2015

Pynt og juledekorationer.

Det har været en hyggelig dag i dag med kreative udfordringer!
Jeg har været ude i et par timer og til sidst blev det for koldt. Men jeg fik lavet en del. Indendøre har jeg også været aktiv i dag! Jeg har lavet 5 dekorationer, to udendørs og tre indendørs og så har jeg pyntet op udenfor.


Jeg har lavet en udendørs dekoration med et ude-stearinlys og keramikkogler. Det grønne er silkefyr, julerosenblade, mos og lidt blågran. Det er en natpotte med oasis i. Lyset har jeg trådet med ståltråd i bunden, som er stukket ned i oasis'en. Den lille potte ved siden af har jeg sat et kunstigt juletræ i.


Bænken overfor indgangsdøren er pyntet op. Vi var i København sidste weekend og jeg fik fragtet halvdelen af mine laboratorieflasker hjem. Nu pynter de flere steder i haven. På bænken er der rødgran, en trådkurv foret med mos og to flasker i. En rund trådkurv med pyntegræskar og en flettet kurv med hyacinter og mos. Man kan lige skimte de to røde glasæbler ved siden af trådkurven med flaskerne. På fliserne er der også placeret to flasker. Nu mangler der kun elektriske og levende lys.


Jeg har lavet et stort fad med julepynt, som er placeret på et stativ, Anders har lavet til mig. Fadet er en underskål i terracottafarvet på en halv meter i omkreds (Det er af plastik). I fadet har jeg kæmpekogler, en fiskekugle, granatæbler, guldkugler og to "grenkugler" Det hele er placeret på en bund af blågran. Ovenpå har jeg lagt et par lærkegrene med små kogler.


På plantebordet udenfor har jeg lagt en kaffesæk med min julekasse ovenpå (I den er der lammeørekugler, kogler og sølvkugler samt barkstykker). Ved siden af er der et lille grantræ og en alunrod. Her skal der også pyntes op med levende lys og lanterne, når julehaven åbner på lørdag.


På den nederste hylde har jeg igen en trådkurv foret med mos og laboratorieflasker. Zinkvandkanden har stået der hele tiden. I de sorte potter er der nyserod, men jeg tror desværre, de er gået ud, så de skal kasseres.


Her ser man hele plantebordet.
Jeg har købt fire kaffesække i en gammeldags kaffe og tebutik inde i byen. Den hedder "Kronen" De kostede 35 kr. stykket. Jeg nåede en del i dag, men der er flere projekter på vej med ibrugtagning af resten af sækkene!


Midt under fotograferingen gik batteriet dødt, så jeg måtte ind og lade det op. Senere var der mørkt, så blitsen lyser dette billede skarpt op. Det er endnu en bænk - den der er foran huset. Den er også beklædt med rødgran, endnu en trådkurv foret med mos og med laboratorieflasker. En zinkbeholder med grå planter - vindheks tror jeg de hedder. Æbler og min stiklingeformerede krysanthemum, som sørme er i blomst!


Her ser man tydeligt hvor fin krysanthemum'en er. Der skal også en stålfarvet gammeldags tekeddel med hyacinter i på bænken, men desværre havde jeg ikke flere hyacinter. Det kommer i morgen!


Inspireret af Claus Dalbys "Hvid Jul" har jeg lavet tre indendørs dekorationer. De to grå lys er fra Ester og Eriks lysfabrik. De er lakeret. Dekorationen er lavet i et aflangt porcelænsfad, jeg har fået af min mormor. I bunden er der oasis. Der er brugt blågran og flere forskellige slags kogler.


I et mindre aflangt fad mage til det store har jeg lavet denne dekoration. Den er også bygget op i oasis med blågran hele vejen rundt. Så er der brugt forskellige kogler, kanelstænger, forskellige frøkapsler samt et par røde kugler. Lyset er en messingbeholder til fyrfadslys.


Den tredje dekoration blev lidt "vild" i det. Den er også bygget op i oasis med silkefyr, røde bær, røde kornelstænger, julerosenblade og hønsetarm samt kogler. Lysene er glasholdere til fyrfadslys.

Udenfor mangler jeg stadig en del pynt men heldigvis har jeg fri torsdag og fredag, så skal jeg nok blive færdig til julehave på lørdag.
Indenfor vil jeg lave yderligere 4 dekorationer - tre i nogle høje pokalagtige potter og en i et rundt messingfad. Jeg har rigtig hygget mig i dag og har haft fjernsynet kørende, så jeg kunne følge med i nyhederne om al den sne, der er kommet længere nede i landet.

6 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! her bliver der ikke pyntet på mine bænke.........for de er helt dækket af sne.Og vi er vist ret mange der har vist vores snedækkede haver.
Men dejligt at du har haft en god dag med at lave dine flotte dekorationer.
Er vild med alle dine glasflasker.
God aften Knus Jette

Høneballehaven sagde ...

Flotte dekorationer du har lavet, jeg kan godt lide den vilde. Jeg er noget overrasket over, at dine laboratorieflasker er så store, det har da været noget af et arbejde at få dem fragtet hjem. Flotte er de i hvert fald.

Frk. Anemone sagde ...

Tænk at I slet ikke fik sne. Men du har fået lavet en masse, skal jeg lige love for. Det ser godt ud - jeg kan mægtigt godt lide dine pyntede bænke og laboratorieflaskerne - ja, de er pænt store.
Jeg fik til gengæld pudset alt mit messing og nu står stagerne fine her til december.
Hav en god uge.

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Sikke meget du har nået, de er skønne dine bænke, flot dekoreret. Dejlige dekorationer du har fået lavet indenhus. Pøj pøj med at nå det hele. Jeg håber også jeg når at blive færdig til på lørdag hvor jeg også har åben julehave. Kh Tina

marie sagde ...

Vi har heller ikke fået sne, men jeg julepynter nu heller ikke før tæt på jul. Dine omgivelser ser dog rigtig hyggelige ud, det må jeg jo indrømme.

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Ja, I har godt nok fået meget sne over på Sjælland! Jeg er glad for mine glasflasker og for alt det jeg har nået indtil nu. Mon ikke også du snart går i gang med at lave dekorationer? Det plejer du i hvert fald:)

Hej Lisbeth. Jo, jeg blev også selv overrasket over hvor store flaskerne er. Vi fik 11 med hjem, jeg kunne have 5 i to tasker og Anders kunne have 6 i sin rygsæk, så var vi også godt pakket:) Nu mangler jeg stadig at få 11 flasker med hjem, men de står godt hjemme i min svigermors garage, så vi tager nogle stykker hver gang vi er på besøg hos hende og fragter dem hjem i ekstra tasker.

Hej Ulla. Ja, I fik jo også sne. Det var da godt, at du kunne udnytte det dårlige vejr til at pudse messing. Det bliver flot til jul.

Hej Marie. Tak for din hilsen og jeg er glad for, at jeg trods alt kunne imponere dig bare en lille smule:))