onsdag den 4. november 2015

At samle til huse

Ind imellem arbejde, indkøb, madlavning, vanding m.m. får jeg idéer og har samlet til huse til julehaven.
Jeg har besluttet mig for at vise nogle af mine ting, men jeg vil ikke vise de færdige opstillinger før Julehavedagen oprinder, for jeg vil gerne overraske Pelargonieklubbens medlemmer! Multitasking er en god egenskab:)


Kæmpekogler og almindelige kogler. De skal bruges i en udendørs dekoration. I den forbindelse har Anders lovet at lave et "fadstativ" af gamle lægter!


I Føtex havde de kæmpe granatæbler til 6 kroner stykket, så jeg købte 3.


Jeg har fået lov til at låne Anders' to gamle kufferter, som er opbevaret i afdeling C. De skal bruges sammen med nogle gamle kæmpenisser jeg har haft hele mit liv. Jow jow.


Til kufferterne vil jeg bruge nogle af disse lærredsække, som der var tulipanløg i. De skal fyldes med kastanjer og gran (kastanjerne er samlet ind).


Da vores flinke nabo hørte, jeg kunne tænke mig en fiskekugle, gik han straks ud til sin dam og hentede denne, som jeg måtte få! Den skal også bruges i en udendørs dekoration.


I Netto havde de disse kæmpetujaer til 49 kr. stykket. Jeg tror, de er en meter høje. Dem fragtede jeg hjem på cykel i dag. Jeg har besluttet mig for at købe en mere.


Hele året har jeg samlet syltetøjsglas og har nu ca. 20 stykker. Etikkerne har jeg læst, kan fjernes nemt ved at fylde glassene med vand og varme dem op i 10 minutter i mikroovn. Derefter skulle etiketterne være nemme at få af. Glassene skal forsynes med en ståltrådshank og så skal der fyrfadslys i.

Nu mangler jeg kun at købe ler og pastinakker samt samle mos ind. Pastinakkerne skal guldsprayes og bruges sammen med leret. Guldsprayen har jeg også hjemme. Måske køber jeg også to amaryllis.
Jeg har allerede lavet julekassen med lammeørekugler. Det resterende kan jeg sikkert nå at lave på en dag! Jeg tror, det er sundt at tænke kreativt og bruge sit hoved på den måde. Jeg bliver i hvert fald glad af det:)
Julehaven er for Pelargonieklubbens medlemmer den 28.november.

7 kommentarer:

marie sagde ...

Hold da op hvor der planlægges og samles til huse. Det bliver spændende at se det endelige resultat.

Høneballehaven sagde ...

Ja kreativiteten fejler ikke noget hos dig. Det skal nok blive flot. Fiskekugler ville jeg også gerne have fat i, men det er vist ikke nemt.

www.AnettesFlora.com sagde ...

Spændende ting du har gang i rigtig god fornøjelse med det hele! Jeg drømmer også om at finde glaskugler, du er heldig, og sød nabo. Tak for fif til at fjerne mærkater af glas:-)

Tim Skovrup sagde ...

så er du kommet i den kreative hjørne :) :)

Frk. Anemone sagde ...

...guldsprayede pastinakker og andre spændende sager - det glæder jeg mig til at se mere om. Hvor er du altså kreativ :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Spændene at se hvad du finder på til din julestue.
Er kun lidt misundelig på din fiskerkugle........de er bare skønne.
Pøj-pøj med det hele og god weekend knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, når det handler om jul, må man gerne være lidt hemmelighedsfuld. Jeg glæder mig meget til, at julehaven står færdig. De næste par uger kommer jeg nok rigtig i det kreative hjørne og så er det altså dejligt, at vejret er så mildt, for så er det skønnere at få lavet noget ude!