tirsdag den 16. juni 2015

Nye gule hostaer og Geoff Hamilton snart udsprunget m.m.

Citronverbena og andet godt.
Nu kan jeg nok så småt begynde at høste krydderurter, blandt andet cintronverbena. Om en måneds tid vil jeg lave stiklinger.


Den skulle vist være vældig god som te og til isvand. Tagetes Lucida eller lakridstagetes skal nydes rå - den smager af lakrids!


Den første kornblomst Black Ball er sprunget ud - den er da fin?


Under æbletræet, som jeg plantede i sensommeren sidste år, har jeg sat 5 nye mini-hostaer, som er gule i løvet, "Gingee" hedder den. Jeg kan godt lide gult løv og kunne ikke stå for disse. Jeg fik dem til en god pris på Bangsbo Blomsterfestival:)


En rød akeleje har selvsået sig i klatrerosen Gerbes stativ. Det synes jeg er så godt. Jeg har nogle stykker akelejer rundt omkring, som jeg lader stå, selvom jeg ikke selv har plantet dem der.


Porcelænsblomsten blomstrer. 


Nu kan det ikke vare længe. Geoff Hamilton bliver den første rose i blomst i år.


En hvid Sct.Hans urt. Jeg fik en lille stikling af min kollega sidste år og den har jeg haft i orangeriet hele vinteren. For et par uger siden blev den plantet ud. Den står på trappen ved vores dør lige opad det grå og hvide bed. Så det er et perfekt sted!


Marguritten Daisy er vokset godt. Den er plantet under oliventræet. Det var små stiklinger, jeg købte.
I morgen kommer der et selskab på 10 personer, som skal se haven og orangeriet. Jeg håber, vinden vil lægge sig noget mere, da den er så kold og så er det ikke så rart at gå for længe rundt ude.

2 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Her kommer også 10 i morgen, og de lover regn :(
Godt dine roser er ved at være med nu. Jeg har ikke Geoff Hamilton. Kornblomsten har en fin farve, det er en fin lille hosta, du har anskaffet dig.

Frk. Anemone sagde ...

Der er fuld gang i den hos dig, allerede krydderurter klar til høst :) Vi glæder os til at se mere til Geoff Hamilton om nogle dage :)