søndag den 1. december 2013

Fyrregrene i altankasserne og en ny Heuchera.

Langt om længe fandt jeg nogle fyrregrene.
Ude på Gug planteskole havde de bundter á 60 kroner stykket.


På begge sider af plankeværket er altankasserne nu fyldt op.


Her er det den anden side. De sidste mange år har jeg haft nobilisgran, men i år syntes jeg, det skulle være lidt anderledes.


Her er min bænk med granguirlande. Den købte jeg også på Gug Planteskole, 20 kroner meteren og her er der 2 meter. Jeg har overvejet om der skulle lys i alt mit nye pyntegrønt, men jeg tror det ikke, så bliver det vist for meget bling bling.


Jeg købte også denne Heuchera, som hedder Marmelade. Jeg er blevet noget vild med Heuchera og vil prøve at stiklingeformere til foråret. Jeg har tre forskellige og den ene har jeg ikke mindre end 10 af. Jeg har længe ønsket et efterårs-krukkebed med Heuchera af forskellige slags, men jeg synes, det er for dyrt at købe mange planter, så nu har jeg besluttet selv at opformere dem jeg har. Så kan det være jeg næste år har til et krukkebed. De står langt ind i vinteren med deres farverige blade og jeg synes, de er så fine!

Nu skal jeg ned og købe stearinlys og så skal der laves dekorationer!

8 kommentarer:

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Godt du endelig fandt dine fyrtoppe, det pynter så dejligt med lidt grønt i altankasserne.
Super fin alunrod du faldt for, jeg er også blevet helt vild med dem og må absolut også ha flere til min lille samling.
Din julehave ser rigtigt fin ud med alle dine små stilleben og lyskæder ;)

Bente sagde ...

Heuchera er jeg også vild med, de er jo skønne hele året rundt, så de er virkelig en gevinst for haven.
Vi har været i skoven og samle gran, men det er jo ulig nemmere, når man har bil. Du drømmer ikke om, hvor meget der lå på skovbunden efter stormen.
Vi har masser af bling bling i haven.....men jeg vil KUN have det hvide lys, dem synes jeg er flottest. Vi har fået det meste udskiftet med ledlys og det er jo meget billigt i drift i forhold til tidligere tiders lys.

Landliggeren sagde ...

Gran skal der til i julemåneden.

Og, heuchera kan man vist ikke få for mange af. Den der marmelade kunne jeg da også godt tænke mig. Som du nævner er det en fantastisk efterårsplante.

/Birgitte

Birgitte sagde ...

Hej Heidi. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for. Ja, heuchera må vi have nogle stykker af! Tak fordi du kunne lide mit pyntegrønt.

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg også glad for. Ja, det er smart med LED-pærer, de bruger stortset ingen strøm. Jeg kan også godt lide de hvide og tror faktisk, jeg vil anskaffe mig lidt flere!

Hen Birgitte. Tusind tak for din kommentar, som jeg også blev meget glad for. Ja, det er en dejlig måned vi har taget hul på og jeg bliver så glad for at se på alt det oppyntede!

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Ja! så er jeg vendt tilbage efter mit besøg i Berlin.......har lavet et indlæg derfra med en flot julepyntet by.
Den marmelade du viser har jeg også.....har 6 forskellige alunrod.Er også blevet meget glad for dem.Fin opstilling på bænken.
Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Jeg vil glæde mig til at læse dit indlæg. Godt at du også har Alunrod, de er nemlig så fine.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

ai, hvor er det en fin bænk, der ku' man da godt "mokke" sig ind med en kop varm cacao :)

Birgitte sagde ...

Hej Sussi. Ja du har helt ret. Tusind tak!