mandag den 5. august 2013

Pelargonieudstilling, zinnia apricot, purpursolhatte blandt andet

Forrige weekend havde Pelargonieklubben Nordjylland udstilling i Gartneriet Lilienlund.
Det var et par gode dage, hvor vi havde opstillet et udpluk af alle vores forskellige pelargonier. Der kom mange forbi og vi fik mange snakke om pasning og pleje og solgte af vores stiklinger.
Gartneriet gav os en gave - et eukolyptus træ. Nu er mit plantet ud og jeg er meget glad for det. Det tåler vist ikke frost. Klubben gav også gartneriet en vingave.


Den er ligeså høj som mig. Zinkkrukken købte jeg i gartneriet. Det var et meget smukt gartneri med et stort udvalg er virkelig sunde og frodige planter. Det var et par gode dage, vi havde.


Mine zinnia fylder efterhånden godt ud i det abrikos- og limegrønne bed.Det er en sjov kombination med rævehalen og frøken hatenen og efterhånden som bedet bliver fyldt mere og mere ud, synes jeg også, at det bliver flottere og flottere. Det var i hvert fald sjovt at tage billeder i går morges.


Jeg skal i hvert fald gentage dette bed til næste år, så snart kan det være, jeg kan samle frø ind!


Purpursolhattene står fint nu. Jeg vil også prøve at samle frø ind af dem og så dem i vinter. Det ville være sjovt, hvis det lykkes at få planter ud af dem.


Jeg har to forskellige slags, den ene er Magnus, den anden husker jeg ikke navnet på.


Solhattene står i det store trekantede staudebed, som har været lidt blomsterfattigt i år. Jeg tror, det skyldes tørken og også at der kom frost i marts, hvilket fik nogle til at fryse ihjel og andre blev meget sene. Jeg vil vente til næste år og se hvordan det så tager sig ud. Er det som i år, må jeg tilføje nogle planter - det bliver nok frølinger!
Alle mine udplantede frøplanter har virkelig givet noget tilbage for alle mine anstrengelser med at passe dem i orangeriet og plante dem ud. Det er en fornøjelse at se, så frodige og blomsterrige de er - ja faktisk allesammen.


Angelica gigas er i blomst. Den er ikke  ligeså høj som sidste år - sikkert også pga. varmen og tørken, men den er nu meget flot alligevel!


Til sidst vil jeg lige vise min vidunderblomst, som jeg også har sået. Den er jeg helt vild med og vil samle frø ind og lave lidt flere planter til næste år.
Nu er klokken mange og jeg er simpelthen så træt, så jeg blogger ikke mere i aften, men i morgen tager jeg revanche!

10 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Det var da en fin gave, du fik godt du har plads til at tage den ind. Det ses ikke på billedet, at den er lige så høj som dig, så godt du skrev det.
Dine zinniaer gror fint, det ser flot ud. Mine kommer nok til at gro bedre nu, for vi får da lidt regn og bulder lige nu. Du har rimelig stor succes med dine såninger, så du skal nok få dækket det bed næste år.

Gitte sagde ...

Det var en fin gave du fik. Jeg så udsendelsen om din have. Det var rigtigt godt, og det hele står så frodigt.

Tim Skovrup sagde ...

flot gave ;) pas endelig godt på den ;) dine zinniaer er sgu' flotte :)

Unknown sagde ...

Hej Birgitte
Kender godt Lilienlund. Det er et dejligt sted med mange fine planter.
Det var en god udsendelse på TV Nord fra din have. Du har virkelig en flot have og orangeri.Lækkert med alle dine krukkesammensætninger.
Hilsen Birgitte

Anonym sagde ...

Hej Birgitte. Vi kører tit fra Aalborg til Lilienlund, det er et skønt sted og vi var der også den weekend I udstillede. Kiggede ikke på jeres udstilling. Har skåret min samling ned fra 75 til 30 - men elsker stadig pelargonier. Og jeg skal have fat i Zinniaer til krukker næste år kan jeg se.

Unknown sagde ...

Hej Birgitte
Flot billed af jer fra Pelagonieudstillingen hos Lillienlund på forsiden af vores lokalavis, Hadsund Folkeblad.
Hilsen Birgitte

Frk. Anemone sagde ...

De er flotte, Zinnia'erne og passer jo fint i farven. Jeg har dem i et blandet bed og de er så nemme at de må på listen til næste år også.

Det er et fint lille træ, du har fået, godt at du har orangeriet til at opbevare det i om vinteren.

Dejligt gensyn med vidunderblomsten, jeg havde den sidste år, men det lykkedes ikke i år.

Knus Ulla

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejlig gave du fik med hjem.Jeg havde også vidunderblomsten sidste år.
Zinnia har jeg aldrig haft i min have.....men smukke er de og de liver godt op.Godaften Jette

Landbohaven sagde ...

Tillykke med den fine gave.
Hvor er din vidunderblomst dog smuk.
Jeg kender den slet ikke.
Tak for kigget.
Ha´ en god dag.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for alle jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Mine Zinniaer bliver bare flottere og flottere. Jeg er så glad for dem!