torsdag den 11. april 2013

Stiklinger af Helichrysum Petiolare

Moderplanten har været så flot hele vinteren, men nu..
er den blevet brun og trist. Rundt om planten var gulvet fyldt med noget, der ligner birkes. Jeg ved ikke hvad det var, men da jeg i den grad frygter utøj i orangeriet, røg den altså ud og gulvet blev vasket i brun sæbe.Jeg har lært mig, at for at undgå utøj skal man lufte ud og lufte ud. Det er bare lidt svært, når vi også har et arbejde at passe og først er hjemme midt på eftermiddagen. Men til gengæld når vi så er hjemme, så lufter vi ud hele tiden og jeg har heldigvis ikke de store problemer.
For ca. 2-3 uger siden vaskede jeg hele orangeriet  ned med brun sæbevand og nu her i april kommer vinduespudseren og vasker vinduer og tag både udvendigt og indvendigt, så skulle vi gerne være klar til resten af sæsonen.

Heldigvis har jeg taget stiklinger af min Helichrysum og ikke alle kommer sig,men dog nogle.Jeg tror, jeg har ca. fire planter. Her er en kasse hvor der også er to Sct.Hans urt. Her ser stiklingerne dog noget sølle ud, men jeg tror, der er en lille smule liv i et par stykker af dem.
Det var lidt svært at finde en Helichrysum sidste år og jeg havde håbet på, at den store plante ville klare vinteren og komme ud i haven til endnu en sæson, men nej sådan skulle det ikke være. Nu må jeg bare passe på stiklingerne. Min plan var, at de skulle plantes ud i altankasserne, så jeg håber virkelig, de når at gro til, så jeg måske kan opformere dem lidt senere. Det er lige godt pokkers, når det ikke går, som man havde tænkt sig!!

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Øv hvor ærgerligt, lad os håbe, du kan holde liv i stiklingerne.

Landbohaven sagde ...

Rigtig træls når det ikke går som man håber på.
Fat mod du har jo stiklingerne.
Ha´ en god dag.

bloggernefa sagde ...

Dejligt med stiklinger. Jeg jagter normalt heliocrysum hvert forår. Det er ikke altid nemt at finde den.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Jeg har ikke nogle problemer med at købe heliocrysum....min planteskole har dem hvert år.Jeg satte mine to ud i bedet og de blev meget lange.
Prøvede også at tage stiklinger af dem,men har lige smidt dem alle ud(20 stk.)De havde slet ikke sat rødder.Jeg håber da at der er nogle af dine der dur.
Rigtig god weekend knus Jette

Heidi sagde ...

Hej Birgitte - Ja de helichrysum er ikke så lette, dem jeg forsøgte at lave er også gået til, så dem gider jeg ikke bøvle med mere, godt de kan købes i butikkerne.
Hvis du syntes de er svære at få fat på, kan de købes hos http://odenia.dk/ som småplanter, det har jeg tidligere gjort med stor succes ;o)