onsdag den 28. marts 2012

Det spirer i bedene

Nu sker der da lidt mere i haven.
Endnu et forberedt indlæg hjemmefra:
I skyggebedet ligger der rigtig mange nedfaldsblade og jeg ville tage en lille rive og rive dem sammen og fjerne dem, men det var ikke nogen succes, for der er så mange løgplanter, der titter frem, så de første knækkede, da jeg gik igang og derfor opgav jeg.
Men der er planter, der alligevel er ved at titte frem.

En hvid akeleje

Påskeklokker
Forårsløg, der gjorde det umuligt at rive bladene sammen!

I drivhuset tror jeg nok, at mine citrongule staudevalmuer spirer, der er i hvert fald små grønne frølinger i begge krukkerne, men de er så små, så jeg ikke rigtig kan se hvad det er. Mine geranium var.striatum spirer også i drivhuset, og violfrøstjernerne spirer men de blå akelejer kan jeg ikke se noget af.
Nu skal jeg hjem i overmorgen og jeg glæder mig meget til at se, hvordan det hele har forandret sig.

12 kommentarer:

Helena sagde ...

Hoppfulla bilder nu är det på gång :-)Det är så fint med fjolåretsblad ihop med det nya fräscha som tittar upp!
KRAM från mig!

Høneballehaven sagde ...

Uha det bliver spændende at komme hjem og kigge efter de små spirer. Er det ikke en påskeklokke som er på vej frem i livet?
Jeg kender godt det der med at ødelægge små spirer i sin iver efter at få dem frem.

Bente sagde ...

Ja der er nok sket meget. Det sker jo nærmest for øjnene af en....Så glæd dig.

mamses oase sagde ...

Jeg havde det samme problem som dig, da jeg ville fjerne vinterdækket i forhaven. Så det var med at være meget forsigtig.
Flere steder så jeg løgvækster, specielt Narcisser, der voksede tværs igennem et tørt blad. De VIL bare op, og det kommer de :-D Skønt.
Lækkert med alt det, der spirer frem nu.
Forårs forblæste hilsner fra Marianne.

Karina sagde ...

Jeg kan godt forstå at du må være spændt, på at komme hjem. De lover dog lidt dårligere vejr, men det skal skam nok bare blive for en kort bemærkning.
Jeg er sikker på at dine planter har det godt:-)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja, alting spirer og min mand sørger for mine frølinger og stiklinger og vander dem, så jegtror, de har det godt. Det bliver spændende at se.

Malene, Lad Romantikken Blomstre sagde ...

Hej Birgitte.
Tak for din kommentar på min blog. Når du skal så, og ikke plante dine prydgræsser, tror jeg det er etårige planter du får ud af det. Så vidt jeg forstod til foredraget, var det nemlig også en mulighed.
Mvh. og god weekend fra
Malene, Lad romantikken blomstre.

Birgitte sagde ...

Hej Malene. Tusind tak for din kommentar, den blev jeg glad for. Måske er det etårige, jeg kan ikke helt huske, det jeg har læst om de tre prydgræsser jeg har fået frø fra. Det bliver spændende at se!

Møllebakkehaven sagde ...

Ja man kan blive overrasket over alle de små grønne spirer overalt... så er det med at passe på med riven :o)

Ha en go aften...

Hanne i haven sagde ...

Ja, det er bare så skønt, at gå og finde nye grønne spirer i bedene :-)
Jeg bruger aldrig hverken rive eller kultivator netop for ikke at ødelægge noget. Jeg samler bladene sammen med hænderne, bare det tykkeste lag. Resten får lov til at blive liggende, så vænner de små sig også til at blive afdækket lidt efter lidt. Og de sidste blade tager regnormene sig hurtigt af, når det hele kommer i vækst.

organicgardendreams sagde ...

So nice when the flower beds come back to live, isn't it? I guess it is not a big deal that you can't rake the leaves out the flower beds anymore. They will just decompose and feed your plants :-).
Christina

Birgitte sagde ...

Hej Møllebakkehaven, Hanne og Christina. Tusind tak for jeres kommentarer. Nu er jeg hjemme igen, det er skønt. Det første jeg gjorde i morges var at gå ud i haven og det var sjovt at se, så meget det hele er groet!
Hanne: Tusind for dit råd, jeg har slet ikke tænkt på, at jeg kan fjerne bladene med hænderne! Det vil jeg gøre, det er nemlig rigtig sjovt at se, hvad der kommer op nedenunder!