fredag den 15. juni 2018

Åben have 30.juni og 1.juli.

Lidt om hvad der sker her på Venøvej 10 i Nørresundby!
Selvom jeg har skåret meget ned på sysler og gøremål, sker der dog alligevel lidt.


Jeg er i fuld gang med at male alle havemøbler. Disse er blevet lysegrønne med lidt mørkere bord. Terrassen er indrettet helt anderledes i år og krukkemængden er meget reduceret. Malingen er Gori træbeskyttelse som jeg har fået tonet i lige præcis den farve jeg gerne ville have.


Her er det solgule møbler, som virkelig trængte til maling. På bordet står der en sort støbejernsgryde med blå indianermynte.


Det pink- og purpurfarvede bed er blevet suppleret med appelsintagetes i altankasser. Jeg er spændt på at se hvordan det tager sig ud, når det rigtig kommer i blomst.


I alle hængeampler har jeg plantet forskellige kløvere. På bænken er der en grøn rævehale og en timeviser i knop. Bænken skal males madam blå blå. Dørene trænger også til noget Gori.


Jeg har været i Billigblomst og købe to kannaer. Foran er der liljer på vej - jeg tror nok, de bliver purpurfarvede.


For et par måneder siden kørte jeg 3 kubikmeter muldjord ud i haven både i bedene og til at få græsarealerne i samme højde overalt. På grund af tørken har græsset haft svært ved at trænge igennem jordlaget, men der er ved at ske lidt. Jeg har også suppleret med græsfrø, men jeg har nok ventet for længe med at vande. Jeg håber sådan græsplænen vil blive flot grøn til åben have om 14 dage. Jeg har både gødet og vandet, men måske er det ikke helt nok.


Jeg er meget tilfreds med alle de klatreroser, jeg købte hos JAS roser for et år siden. De virker meget sunde og er godt i gang med at klatre op af alle espalierne rundt omkring.


Her er det en Orkide rose som også er en klatrerose. Den er virkelig fin og ifølge JAS er det en man ikke ser ret tit. Gårsdagens regn har slået blomsterne lidt itu, men jeg synes godt, man kan se, at blomsten ligner en orkide.


Jeg har fået en gammel mælkejunge, som jeg har sat en Dr.Ingrid pelargonie i og placeret den under jasminbusken, så den er et fokuspunkt, når man går ned igennem de elipseformede græsarealer. Jasminbusken klippede jeg helt ned for 3 år siden og i år er den blevet meget tæt og blomsterrig.


De stedsegrønne bregner gror ret godt på plantevæggene. Der er to forskellige slags. Jeg fik den gode idé at plante dem i lange altankasser, som jeg lige kan vippe op i lodret stilling når jeg skal vande. Det er let og hurtigt.
Med hensyn til vanding har jeg købt en 30 meter lang haveslange med en pistol, der kan sprøjte vandet blødt ud, så det er perfekt at vande krukker med uden at jorden sprøjter op og ud over det hele. Nu tager vandingen meget kortere tid.


Jeg har også fået et par høns.


I bunden af plantevæggene har jeg forskellige stauder, som skal dække den nederste del hvor bregnerne ikke når ned. Jeg er ret vild med stjerneskærm, så derfor er der en del af dem under væggene.Det varer nok lidt før Alchymist rosen dækker hele den store plantevæg. (Der er to af den). Planen er, at de skal bindes i S-form og på den måde sætter den mange skud opaf med blomster.


Røde roser, som efterhånden er 14 år gamle. Op af de tre stolper bagved er en hvid staudelathyrus på vej op. Den såede jeg sidste år.


Ved siden af den store plantevæg med Alchymisten har jeg plantet en rørhvene.
Haven er tegnet af havearkitekt Knud Bundgaard og jeg er lidt stolt over at planterne tager sig så fint ud på de nye steder i haven. Der er kommet en del nye stauder til, men størstedelen har jeg flyttet fra de gamle bede, der er nedlagte,  til et nyt sted og nogle har jeg sået.


Lupinus Blossom blomstrer sammen med storkenæben Rozanne, som jeg håber, vil dække hele bedet. Blossom har selvsået sig sidste år og der er kommet en del småplanter i bedet, men jeg ved faktisk ikke om de bliver en ny Blossom?


Forhaven er jeg meget glad for. I år er der plantet georginen Edinburgh i flere krukker. Både de opstammede syrenhortensier og de gule benved har klaret sig fint i krukkerne igennem vinterens kulde. Jeg frygtede ellers, at det ville gå helt galt. De var dækket med grangrene hele vinteren og jeg er sikker på, at det har betydet noget.
Denne bænk skal males Madam blå blå. Anders gav mig et sjovt skilt i julegave, som hænger over bænken. Han har selv designet det og er en opfordring til at slå sig ned på bænken. (Selvom den er fyldt med planter:))


Til åben have arrangementet er der kage og kaffe til 20 kr og så er der mulighed for at købe glasting fra to kreative kvinder, jeg kender samt akvarelmalerier til virkelig gode priser.


Citrus terrassen har vi allerede opholdt os meget på. Der er en dejlig duft.

Der bliver lidt travlhed de næste par uger med lugning og maling af bænke. Samtidig glæder jeg mig over regnen, som virkelig er tiltrængt, men mon ikke jeg når det hele!

9 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Dejligt at høre lidt fra dig igen, det ser ud til, at alt går planmæssigt. Alchymisten vokser ret hurtigt, så mon ikke den snart kan dække den store plantevæg. Jeg har også orkidéen, som du kalder den. Det er en fin rose.
Held og lykke med åben have arrangementet.

Hos Villa Fryd/ Charlotte Neve Grün sagde ...

Dejligt at høre fra dig igen.
Øv jeg kan desværre ikke komme de nævnte dage.
Der er studenterfest og Ironman i vejen.......
Håber du får et stort fremmøde

Knus
Charlotte

Lise sagde ...

Hvor er det dejligt at høre fra dig igen. Held og lykke med åbenhusarrangementet. Hilsen Lise

Unknown sagde ...

Kære Birgitte.

Lene og jeg glæder os rigtig meget til at den nye have. Spændende at læse om den.

Bedste hilsner
Ole

Anonym sagde ...

hej Birgitte
hvor er det dejlige farver du har malet dine havemøbler med.
kunne jeg mon bede om farvekoden.
jeg går med en svag, støvet grøn i hovedet, men jeg synes, det er svært.
jeg har malet 4 stole i en blå farve, men det blev slet ikke som jeg havde ventet, så jeg er lidt bange for at kaste mig ud i flere projekter.
held og lykke med åben have.
nu kan du nyde, du var så flittig i efteråret.
hilsen Kirsten sommer Hillerød

god sommer

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte

Det er så spændende hvor meget der sker i haven når man har lavet det hele om som du gjorde sidste år.
Det er nogle skønne farver du har valgt til havemøblerne, og hvor er det en godt ide at stille dem på krukke terrassen.
Jeg kommer desværre ikke mod Aalborg før senere på sommeren.
Men til den tid vil jeg meget se din have, hvis i er hjemme :o))
Held og Lykke med din åben have, jeg er sikker på du får en skøn dag med besøg af en masse glade og søde mennesker.
Knus fra Mig

www.AnettesFlora.com sagde ...

Hej Birgitte

Altså hvor var det godt at se dig i går, og lige få en lille snak. Det var sådan en god dag, og hvor timet kan det lige være med vejret. Vi havde voldsom regn på vejen hjem, så viskerne kørte på højtryk. Det var en fantastisk dag.

Det ser godt ud med dine nymalede havemøbler. Jeg kan godt lide dit tema med farveskiftene, elsker farver. Selvom jeg bare har malet vores møbler hvide. Det er faktisk et kæmpe arbejde at male alle de sprækker. Vores skulle have tre gange, og kunne godt have brugt den 4., men gad simpelthen ikke mere.

Jeg når ikke op til din åben-have, har så mange ting den weekend. Jeg ønsker dig en fantastisk dag, med de gode havefolk der ligger vejen forbi.

Ha det godt
knus Anette

PS rigtig god fornøjelse med jerntngene, det kan simpelthen kun blive godt, sammen med det andet du har i haven.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Mange tak. Jo, jeg tror også, Alchymisten vokser hurtigt. Alle roserne har det faktisk ret godt, jeg håber bare ikke, de futter alt for hurtigt af,de må jo gerne blomstre hele sommeren!

Hej Charlotte. Ærgerligt, at du ikke kommer forbi, det ville ellers være hyggeligt:)

Hej Lise. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. :)

Hej Ole. I er meget velkommen til at kigge forbi. :)

Hej Kirsten. Tusind tak. Jeg vil lige gå ud og se efter farvekoderne,så skriver jeg dem lige her i kommentarfeltet. Det glæder mig at du kan lide farverne.

Hej Linda. Mange tak. Jeg vil da blive utrolig glad for et besøg senere på sommeren. Du er i hvert fald velkommen. Ja, jeg nyder også at det store arbejde sidste år er færdigt, og synes, det er spændende hvordan det tager sig ud.

Hej Anette. Selv tak for en god dag. Det var også hyggeligt at hilse på dig. Du kan tro, det ser godt ud med mine nye jernting. Dem er jeg så glad for. Ja, det var godt timet, her kom der regn resten af dagen. Jeg er glad for, at du kan lide farverne på møblerne. Jeg har også tænkt noget over hvilke farver, det skulle være.:)

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Hvor er det dejligt at se nye billeder fra din have. Hvor er den frodig og med fine farver. Dine havemøbler er utrolig flotte. De passer rigtig godt ind i haven.
Det er dejligt at du har fået en god vandslange, det gør arbejdet meget lettere.
Mange kærlige tanker fra Eliane