torsdag den 19. maj 2016

Bed for bed.

I fuld gang med at plante frøplanter ud.
Det blå og lilla bed er færdigplantet nu. Desværre er mine blå dusksalvier ikke kommet op i år, så dem må jeg undvære. De er ellers så søde.


I bedet er der blå lathyrus, 5 forskellige lilla dahlier, lilla indianermynte, blå indianermynte, lilla lavendler, kæmpeverbena og en lilla duftpelargonie. I morgen skal de store duftpelargonier ud, så har jeg planlagt, at én af dem skal placeres i dette bed.


Her er det lilla indianermynte.


Dahlierne er allerede langt fremme. De er forspiret i orangeriet. I dette bed er der én, hvor knolden var så stor, at jeg ikke havde forspirerpotte der var stor nok til den, så den er plantet direkte ud i en krukke. (Det er den med de visne stængler helt til venstre i bedet). Måske kan man godt lige ane, at den er på vej op.


I vandkanden har jeg plantet en lille lilla duftpelargonie, jeg tror, det er den, der hedder Capthorn. Ved siden af vandkanden gror en selvsået akeleje mellem stenene. Den har fået lov at blive dér.


Jeg kan så godt lide nyplantede krukker for det ser så rent og ordentligt ud.
Jeg planter altid kun én slags plante i samme krukke, fordi jeg synes, planterne bliver mere synlige, når de bliver sat sammen med andre krukkeplanter. De træder mere frem og man kan bedre se planterne, når den samme slags får lov at fylde hele potten ud. Det gør det også mere interessant og spændende at sætte krukkerne sammen, fordi man kan opnå nogle fine kombinationer.


Det gule dahliabed er også næsten færdigt. Disse knolde er meget gamle og meget store, så de fleste er plantet direkte ud i krukkerne her for et par uger siden. De spirer pånær to, men de skal også nok komme op. Jeg undrer mig lidt, for jeg synes, jeg har færre knolde end jeg plejer til dette bed! Men heldigvis har jeg fået foræret nogle frø af dværgsolsikker, som er gul/abrikosfarvede. De skal sås i to af de tomme krukker. Jeg har også plantet gule jakobsstiger ud i to krukker. Den sidste krukke bliver nok fyldt op med de gule stedmoderblomster, for i altankasserne skal jeg så tallerkensmækker milkmaid sammen med en sort. Det skal snart gøres.


De ikke-forspirede dahlier er heldigvis i gang.


Jeg er meget glad for dette gule bed.
I morgen har jeg fri, så der skulle jeg gerne blive færdig med det pink- og purpurfarvede bed samt det lyserøde og lilla bed. Jeg er godt igang med begge to allerede.
I weekenden skal hele haven luges igennem og derefter håber jeg på, at jeg også når at plante de frøplanter ud, der skal ud i bedene, også inden mandag.
Derefter skal gulv og vægge vaskes i orangeriet, så skal det gøres sommerklart uden en hel masse planter - kun pelargonier og mit ferskentræ.

6 kommentarer:

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Hvor er du langt fremme med alting....eller også er jeg bare lidt sent på den hi hi

Ulla Milbakhaven sagde ...

Hej Birgitte. Det ser godt ud det du laver.Jeg synes bare det er synd at du ikke deler dine georgineknolde, du ville få meget mere ud af dem. Der bliver alt for mange blomsterstængler, der skal kæmpe om pladsen i krukken, jeg tror du kunne få mindst 5 store knolde ud af den store i krukken. Bare en skruetrækker ned midt i knolden eller en spande, hvis det andet ikke lykkes, du vil ikke fortryde det. Med venlig hilsen fra Ulla i Milbakhaven.

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Undskyld jeg har været lidt fraværende. Hvor er det skønt så megen gang der er i dine krukker. Det bliver da en super blomsterfest ;-) knus Tina

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja du har meget glæde af dine mange såninger og dine krukker, det ser godt ud og der bliver som altid et flor uden lige. Jeg læste lige Ullas råd til dig, det tog jeg til mig.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Du har da virkelig gang i mange krukker.
Her har jeg fået sat de fleste dahlia i jorden og i krukker i dag.
Men du har da noget at glæde dig over når det hele blomstre.
Godt råd fra Ulla.Godaften Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, jeg planter ud og planter ud, men heldigvis er det hyggeligt. Tak Ulla for dit gode råd, det har jeg taget til mig. Jeg har for nogle år siden forsøgt at dele dem med en spade og det gik fint. Det skal jeg helt sikkert gøre igen. Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke lige tænkte på det i denne omgang:)
Jeg glæder mig rigtig meget til, at det hele kommer i blomst. Jeg håber, det bliver lige så godt som i de andre sæsoner!