tirsdag den 31. december 2013

Påskeklokker i knop og godt nytår

Godt nytår og det lader til at det milde vejr fortsætter,
det har jeg ikke så meget imod!


Man kan vist godt se knoppen. Der er dog flest grønne blade. Flere forårsløg titter op forskellige steder, det gjorde det også sidste år og heldigvis kan de godt tåle det, hvis der senere kommer frost.


Der er mange visne blade og nedenunder guldet er der mere guld! Jeg har ikke noget imod det milde vejr og ingen sne, men kan alligevel ikke lade være med at tænke på alle skadedyr, der overlever uden frosten. Det gør ikke noget, hvis der kommer en periode med frost, bare ikke alt for meget sne, da det er så besværligt!
Anders og jeg er lige kommet hjem fra juleferie i København, hvor vi havde en rigtig dejlig jul og nu skal vi holde nytårsaften i aften for vores venner. RIGTIG GODT NYTÅR til alle i haveblogland!

søndag den 15. december 2013

Såning af purpursolhatte og jakobsstiger.

Begyndende status over såning!
Når jeg skal igang, starter jeg med staudefrøene. Jeg har frø af purpur solhat og også én limegrøn solhat, hvid, blå og gul jakobsstige sammen med hostaene. Jeg har også staudesalvie og rød kvan.
Varmemåtterne skal findes frem og der skal gøres plads på plantebordet. Heldigvis har jeg alle såredskaber parat.


Jeg ved ikke om jeg har samlet frø ind af "Magnus" eller den anden solhat, der ligner til forveksling. Ærgerligt at jeg ikke ved det, men der er ikke noget at gøre ved det.


Den gule jakobsstige er rigtig fin - især i krukker, dér trives den bedre end på friland her hos mig.


Staudesalvien er rigtig fin, den har jeg også i krukker. Jeg tror faktisk, at man kan have stortset alle stauder i krukker og det smarte ved det er, at de kan stå hele vinteren, man skal altså kun plante om, når de skal have ny jord.

Jeg er helt selvforsynet med planter til haven fordi jeg har mulighed for at samle rigtig mange frø ind og opformere planter i orangeriet. Men derfor kan jeg jo også godt forny mig lidt!


Sådan så plantebordet ud 3.maj i år. Det var en 2-3 uger før det hele blev plantet ud. Det bliver spændende at se, hvordan det vil lykkes i år!

Inden jeg går igang med at så, skal jeg tage stilling til, hvilke såbakker jeg skal bruge til de forskellige frø. Mine geranier (dem havde jeg næsten glemt) skal i rootrainers, det var i hvert fald en succes sidste sæson. Mine hostaer skal i såpotter og det skal jakobsstigerne også.

Med hensyn til jord, gør jeg det, at 2/3 dele af potten bliver fyldt med blomstermuld og den øverste tredjedel med så- og priklejord. Her ovenpå vermiculite, som jeg i dag har bestilt på nettet. På denne måde kan frøene spire i den "fattige" jod uden at rødderne bliver brændt af og når de er vokset lidt større, vokser de ned i blomstermulden. På denne måde sparer jeg en gang omprikling og kan vente med dette til planterne er så store, at de ikke længere har plads i potten, men skal plantes ud i flere potter.

Jeg har ønsket mig Garden Girl tøj i julegave og er 99,99% sikker på, at jeg får det, så kan jeg rigtig grise med jord og vand uden at tænke på mit tøj. Og samtidig synes jeg, Garden Girl tøj er supersmart og flot. Åh jeg glæder mig og især til at komme igang med at så forhåbentlig i mit nye outfit!

torsdag den 12. december 2013

Såning af brogetbladet hosta.

Inden længe starter såsæsonen her hos mig!
Af Lisbeth fra Høneballehaven har jeg fået tre forskellige hosta frø. Én med blåt løv, to brogetbladet.


Jeg er ikke helt klar over, hvilket sort, jeg har, ovenstående billede er lånt på nettet.


Dette billede er lånt på nettet - håber det er OK, det poppede op, da jeg søgte på brogetbladet hoste og er fra Høneballehaven!


Hosta Fire and ice fik jeg også frø af. Jeg har aldrig prøvet at så Hosta før, men eftersom det er en staude, går jeg ud fra, at de skal have en kuldeperiode for at spire, så derfor sår jeg dem snarest og sætter potterne i orangeriet.
Jeg glæder mig til og jeg er nemlig et heldig asen, for Lone har givet mig nogle hostaplanter - også brogetbladet, så jeg glæder mig til at se mit skyggebed til sommer.

søndag den 1. december 2013

Fyrregrene i altankasserne og en ny Heuchera.

Langt om længe fandt jeg nogle fyrregrene.
Ude på Gug planteskole havde de bundter á 60 kroner stykket.


På begge sider af plankeværket er altankasserne nu fyldt op.


Her er det den anden side. De sidste mange år har jeg haft nobilisgran, men i år syntes jeg, det skulle være lidt anderledes.


Her er min bænk med granguirlande. Den købte jeg også på Gug Planteskole, 20 kroner meteren og her er der 2 meter. Jeg har overvejet om der skulle lys i alt mit nye pyntegrønt, men jeg tror det ikke, så bliver det vist for meget bling bling.


Jeg købte også denne Heuchera, som hedder Marmelade. Jeg er blevet noget vild med Heuchera og vil prøve at stiklingeformere til foråret. Jeg har tre forskellige og den ene har jeg ikke mindre end 10 af. Jeg har længe ønsket et efterårs-krukkebed med Heuchera af forskellige slags, men jeg synes, det er for dyrt at købe mange planter, så nu har jeg besluttet selv at opformere dem jeg har. Så kan det være jeg næste år har til et krukkebed. De står langt ind i vinteren med deres farverige blade og jeg synes, de er så fine!

Nu skal jeg ned og købe stearinlys og så skal der laves dekorationer!