lørdag den 7. september 2013

Skygge-krukkebedet

Jeg har været ude med kameraet......
Selvom jeg ikke får blogget så meget i disse tider, så har jeg været en del ude med kameraet, så jeg vil lige lave et indlæg med mit gule skygge-krukkebed.
Anders er stadig indlagt, men nu er der håb om, at han kommer hjem i næste uge. Jeg glæder mig så meget til det og til at få en normal hverdag!


Ved køkkendøren har jeg et stort gult krukkebed, som har blomstret fint hele sommeren, men nu er det ved at takke af. Her er det den almindelige matrem og gul jakobsstige. I dag har jeg samlet en masse frø ind af mine matrem og i morgen skal jeg samle ind fra en del andre planter, herimellem den gule jakobsstige. 


Her er det endnu en matrem og gul jakobsstige sammen med gul kløver. Den skal jeg have flere af næste år, da jeg synes den er så pæn med de store gule ponponer.


Det har været en stor succes med den gule jakobsstige i krukker. Den har trives rigtig fint og er meget tæt og kompakt. Matrem har det også godt i krukker.
I bedet har jeg også gul løvehale, men det var nok en lille ny plante, jeg købte på marked, så den kommer nok først i blomst næste år.


I bærbedet blomstrer Tagetes French Vanilla hele vejen rundt stadigvæk. Det lyser så flot op i den ende af haven. French Vanilla er ikke som almindelig tagetes, der bliver mere kompakt. Denne er opretvoksende og derfor synes jeg, den er fin som en kant.


Mine to rosenstativer har været fine hele sommeren. Der går dog åbenbart et par år mere, før de er helt fyldt ud. Det har været en lidt usædvanlig tid fordi Anders er på sygehus, så jeg har ikke rigtig fået planlagt næste års såningssæson, men jeg samler alle de frø ind jeg kan, selvom nogle af dem nok ikke bliver sået næste år, men så kan jeg bytte med dem.


5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Godt du når at samle frø fra alle dine fine planter, det ser godt ud, du ender nok med at få styr på planerne for næste år, det er jeg ikke i tvivl om.
Det er godt nok længe, at Anders er på sygehuset. Jeg håber, du får ham rask hjem i næste uge. God bedring med ham.

Vivi sagde ...

Det er så fint med dine gule krukkebede :-) Løvehalen skal nok komme i blomst til næste år, men til alt held er bladene så skønne, at du kan glæde dig over dem allerede i år.
Tagets Vanilla er rigtig fine, dem plejede jeg at have i min gamle have, så mon de ikke også sniger sig ind herude med tiden.

God bedring med Anders.

Bente sagde ...

Fine bede du viser Birgitte. Jeg vidste ikke, at Anders var syg. God bedring med ham.
French Vanilla eller vanilla ice kan jeg ikke have i haven, da sneglene elsker dem!

Frøken Solhat sagde ...

Så skønt og frodigt det ser ud hos dig sødeste Birgitte. Jeg krydser virkelig fingre for at din mand snart kommer hjem så i sammen kan nyde jeres skønne sensommerhave.

Kæmpe knus Dorthe

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. De varmede meget. Jeg håber virkelig også, at Anders snart kommer hjem. Ja, jeg nyder rigtig haven i disse dage og nu er vejret jo også rigtig dejligt og varmt!