lørdag den 3. november 2012

Haven er vinterklar!

Det er bare så skønt at være kommet der til!


Så er det store trekantede staudebed klippet ned og luget. Igen i år havde høstanemonerne sat en del udløbere, men jeg fik ret mange hevet op. Desværre var der også nogle, der knækkede af uden at roden kom med op. Jeg håber, jeg kan hive dem op til foråret, inden bedet lukker helt til.


Der er stadig noget grønt i bedet. Når man ser det nu, er der ret stor afstand imellem stauderne, men sommeren har bevist, at hele bedet lukker sig tæt sammen. Derfor var der heller ikke ret meget ukrudt at luge væk. Grunden til at jeg har klippet de visne frøstande af, er fordi jeg gerne vil luge bedet godt og grundigt igennem i foråret, og så jeg kan se ukrudtet. Det betyder så, at bedet ikke behøver at blive luget hele sommeren.
I dag nåede jeg også at rive bladene sammen på græsplænen. Nu er der kun minimalt med blade tilbage.

I næste uge vil jeg gerne lige nå at luge mellem fliserne i indkørslen og foran huset. Der er ikke meget, men det skal væk og der skal fejes og så har jeg nogle idéer til efterårs/vinterkrukker, som jeg vender tilbage til. Det hele skal ligne en million, når bestyrelsen fra Pelargonieklubben Nordjylland kommer næste søndag!

9 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at være klar til vinteren.Jeg lader mine frøstande stå vinteren over,det beskytter planterne.
Har også fået revet alle bladene sammen og lagt ind i bedene.God fornøjelse med pelargonia-klubben.
God aften knus Jette

Vivi sagde ...

Dejligt at du er så langt med haven :-) Jeg har endnu ikke så meget at gøre vinterklar i haven, men burde nok gå ud og få flyttet havemøblerne ind.

Kan godt forstå du gerne vil have det hele til at se rigtig pænt ud, når du får besøg :-)

Høneballehaven sagde ...

Ja det er skønt, du er ved at være vinterklar. Jeg klipper først stauderne til foråret, med mindre det er nogen af dem, som frøsår sig eller breder sig for voldsomt. Jeg lægger ligesom Jette bladguldet ind i bedene, det er så godt for jorden, så bliver den forbedret, men det ved du sikkert godt :)

Susanne sagde ...

Hvor er du flittig og hvor må det være dejligt - jeg er da slet ikke vinterklar og det på trods af, at jeg ikke klipper stauderne ned førend om foråret.

Rikke sagde ...

Hvis hele haven ser så fin ud som på billederne, så tror jeg ikke at du skal være bekymret for det forestående gæstebud. Hvor ser det bare fint og ryddeligt ud. Der kan jeg bestemt ikke være med. Jeg er mere typen på naturligt vinterbunddække i bedene. Det giver mere arbejde om foråret, men jeg bilder mig ind at det er godt for stauderne. Måske tager jeg fejl...

Møllebakkehaven sagde ...

Sådan, så skal du ikke tænke mere på det - det må være dejligt :o)
Klart man gerne vil ha at det ser pænt ud når der kommer gæster, og det ser ud til at du er på rette vej ;o)

Ha en go aften...

Landbohaven sagde ...

Rart for dig at du er klar til vinter. Jeg mangler rigtig meget endnu, så jeg tror ikke jeg når igennem alt før vinteren sætter ind.
Ha´ en god dag.

Frøskuffen sagde ...

Det ligner da allerede en million.

Jeg må bekende, at jeg aldrig nogensinde har prøvet at have en vinterklar have, så jeg er lidt misundelig :)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Ja, det føles skønt at være nået så langt og i dag har jeg fået lavet en masse rengøring indendøre og i aften skal jeg slappe af med en bog. Jeg synes, det er herligt med vores årstider, der skifter, så der er noget der hører sig til til hver årstid. Det kan jeg godt lide!