tirsdag den 20. marts 2012

Pæretræsespalier

Med stolper, rionet og ståltråd:
Så fik vi endelig lavet vores espalier til pæretræet, som hang noget med grenene og så mystisk ud.


Her er stolperne sat i jorden, og støbt i cement nede i hullet, så det står fast i al slags vejr. Espalieret går tværs igennem mit limegrønne og ferskenfarvede bed, men jeg tror, at når sommerblomsterne kommer op, så vil det tage sig helt anderledes ud.
Som man kan se på billedet nedenfor, hjalp det gevaldigt at få pæretræet bundet op.


Her er pæretræet bundet op og nu ser træet meget bedre ud end på det første billede, hvor man kan se hvor meget alle grene hænger til den ene side. Rionettet er spændt fast til stolperne med kraftig ståltråd og så er det gravet en smule ned i jorden hele vejen igennem.
Espalieret passer lige med bredden på bedet og det synes jeg, ser bedre ud, end hvis det stak en halv meter ud på hver side. Der er masser af knopper i træet, som sidder yderst på grenene og pærerne smager virkelig godt. Desværre husker jeg ikke, hvilken slags det er.

12 kommentarer:

Bente sagde ...

Godt at I fik styr på grenene. Det bliver da dejligt med pærer. Har I en bestøver i nærheden?

Landliggeren sagde ...

Det er så skønt at komme ud i haven og få styr på den igen. Det bliver spændende at se kombinationen til sommer :-)

Ha´en rigtig god aften
Birgitte

Birgitte sagde ...

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Træet er faktisk selvbestøvende med mindre der er andre pæretræer i haverne omkring os, men det tror jeg ikke, at der er!

Hej Birgitte. Tusind tak for din kommentar. Ja, det var rart at få taget hul på projekterne. Jeg glæder mig også meget til at se bedet, når sommerblomsterne vokser op!

Høneballehaven sagde ...

Ja jeg skal love for, at det pyntede på pæretræet. det ser rigtig godt ud.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tusind tak skal du have. Godt du kunne lide det!

Frøken Solhat sagde ...

Der er noget særligt over træer der danner espalieer......er sikker på det bliver super godt :0)

Møllebakkehaven sagde ...

Sikke en forvandling, godt I fik det gjort :o)
Det er skønt at komme i gang i haven, og få udført nogle af alle de tanker og idéer man har gået og tænkt hele vinteren :o)

Ha en go aften...

Landbohaven sagde ...

Hvor ser det godt ud.
Ha` en god aften.

Hanne i haven sagde ...

Hvor er det en smart løsning. Jeg er sikker på at det bliver flot i bedet, når alle sommerblomsterne vokser op.
Vi har et gammelt pæretræ espalieret op ad huset, men det bærer ikke så godt mere. Jeg tror nogen har fældet 'vores' bestøver i nabolaget. Måske skulle jeg selv plante et mere, dit fylder jo ikke meget på denne måde. Tænke tænke :-)

Birgitte sagde ...

Hej Frøken Solhat. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for, ja der er stor forskel på hvordan træet ser ud nu i forhold til før!

Hej Møllebakkehaven. Tusind tak for din kommentar. Ja, det er bare så godt, at få taget hul på nogle af projekterne, så er sæsonen i hvert fald rigtig skudt i gang!

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for!

Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for, at jeg kunne videregive lidt inspiration. Spændende hvad du beslutter dig for!

Staudefeen sagde ...

Det bliver spændende at følge. Der er ikke noget så smukt som espalierede frugttræer :-) Vi har dem selv omkring vores køkkenhave.

Kh. Marlene

Birgitte sagde ...

Hej Staudefeen. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for. Jeg tror, der må være meget flot omkring jeres køkkenhave!