lørdag den 10. marts 2012

Et bedrøveligt syn!

Pelargonierne startede det hele og nu ser det skidt ud!
En hel trillebørfuld fyldte jeg med døde og slatne pelargonier fordi de desværre fik to nætter med frost inden jeg fik tændt for elradiatoren!


Nu har jeg klippet dem helt ned og her er hvad der er tilbage. Selvom det, der er tilbage, ser grønt og saftigt ud, så er det ikke sikkert, at de kommer sig. Jeg har bestilt Claus Dalby krukkemuld i Bilka, som bliver leveret på mandag og så skal disse resterende pelargonier pottes om.


Jeg forstår heller ikke hvorfor jeg ikke fik tændt for den elradiator i tide. Det var nok fordi jeg havde travlt med alt muligt. Nu må disse pelargonier klare sig så godt de kan indtil de kan komme udenfor. Pelargonierne startede hele min planteinteresse og i dag besluttede jeg mig for, at når vores orangeri er færdigbygget, så vil jeg samle mig en ny spændende samling for dér bliver der nemlig frostfrit!

Heldigvis har jeg i efteråret taget nogle af de mere sjældne indendøre og nu er de så store, så der kan blive mange stiklinger ud af dem. Dette arbejde går jeg også igang med én af dagene.


Jeg har allerede tre flamingokasser med stiklinger indendøre. Det kniber med pladsen, men gulvet på mit kontor bliver inddraget til flere kasser med stiklinger, for så kan det nemlig være, jeg kan bytte mig til nogle nye stiklinger i pelargonieklubben.
På den måde skal jeg nok få en spændende samling igen!

9 kommentarer:

Landbohaven sagde ...

Træls når sådan noget sker.
Håber de sidste klarer sig.
Jeg er endnu ike begyndt at tænke på at sætte stiklinger af mine pelargonier, men vil nok i gang i næste uge.
Ha` en god aften.

Susanne sagde ...

Hvor er det surt. Men kan fornemme på dit indlæg, at du tager det med oprejst humør - dejligt at læse. Det bliver godt, når orangeriet står færdigt, så du ikke gå og være nervøs for dine yndlinge :)

Hanne i haven sagde ...

Ja, det er bare så irriterende, når man glemmer sådan noget. Det har jeg også prøvet.
Men der er jo kun én vej frem. Og jeg tror snart du skal få en ny stor samling, når du har så mange stiklinger at bytte med.

bloggernefa sagde ...

Det var super ærgerligt, men mon ikke den nye krukkemuld, - som jeg også liiiige fik 3 sække op under neglene af i denne uge kan gøre underværker for dine pelargonier.

Surt er det når man glemmer at grave op i tide eller sætte ind.

Jeg havde et år så mange dahliaknolde, og de lå i kasser med jord, - hele vinteren klarede de den, men så en forårsdag - tog frosten dem - alligevel.

Det er nok bare noget der sker for os alle, - og det er jo sådan vi lærer. Dog kan vi alle, selvom vi udemærket er klar over, hvad der skal til sagtens have travlt med andre ting.

Jeg havde taget fine stiklinger af heliocrysum Petiolare, - og glemte at passe med vand, da vi havde meget travlt på arbejdet, så de strøg. Det husker jeg - det skal ikke ske igen.

Birgitte, du har været hos Paradehuset og se det smukke orangeri og alle de skønne duftpelargonier, ikke?

Høneballehaven sagde ...

Øv hvor ærgerligt Birgitte, godt du havde taget nogen ind, så du stadig kan lave nye stiklinger. Jeg synes ikke det har frosset så voldsomt her i sidste omgang, men det er jo på Samsø. Det er åbenbart anderledes hos dig. Du må i gang med at bytte. Du får helt sikkert en flot samling igen.

Anonym sagde ...

Åh nej, hvor er det dog ærgerligt.

Ina sagde ...

Øv, øv, øv, når man ikke lige når det. Jeg har også brændt fingrene et par gange i min havestue.
Du er heldig at have nogen indendørs, som du kan tage nye stiklinger af.

Bente sagde ...

Nej hvor ærgerligt Birgitte! Jeg har også et par stykker, der er døde for mig - ikke pga. frost men manglende vand, tror jeg. Ja sådan går det også, men jeg tænker, når noget går ud, kommer andet ind.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Det glædede mig rigtig meget med jeres opmuntring. I dag har jeg talt med min mormor i telefonen og hun ærgrede sig lige så meget over det, men sagde at jeg sikkert kunne få en fin samling igen, ligesom I også siger. Det er bare på med vanten og komme igang, jo flere stiklinger jeg har, jo mere har jeg at bytte med!