fredag den 17. februar 2012

Pelargoniestiklinger

Flere forskellige slags og jeg er først lige begyndt!
I dag har jeg plantet 14 stiklinger, som jeg har prøvet at lade stå i vand i ca. to uger. Der var rødder på de fleste, men ifølge information i Pelargonieklubben, skulle det være bedst at sætte stiklingerne direkte i jorden, sådan som jeg også plejer!


Desværre tror jeg, at pelargonierne i mit blomsterrum (afdeling C) fik frost før jeg fik tændt for elradiatoren derude, så de hænger noget og ser noget slatne ud, men en flamingokasse med stiklinger, som jeg lavede i efteråret, ser dog stadig fine ud. Når vi kommer ind i marts, skal alle pelargonierne i blomsterrummet klippes ned og have nyt jord, så håber jeg på, at de fleste bliver reddet. Jeg vil ikke ærgre mig for tidligt, men der er mange forskellige slags, som jeg har samlet de sidste tre år!


Heldigvis har mine Dr. Ingrid pelargonie-stiklinger fået godt fat. Dem satte jeg bare direkte i jorden og forhåbentlig vokser de sig store inden de skal ud i zinkkrukkerne på søjlerne på stakittet.
De pelargonier, jeg har indendøre, kan levere rigtig mange stiklinger og det er ikke helt almindelige pelargonier. Det skriver jeg om en anden dag.

10 kommentarer:

Signe sagde ...

Øv hvor ærgeligt at Hr. Frost lige nåede en tur forbi. Håber de kommer sig over forskrækkelsen.
Knus Signe

Høneballehaven sagde ...

Godt du fik skrevet lidt om dine pelargonie stiklinger, en af de nye bloggere stillede spørgsmål omkring det., Det har jeg absolut ingen forstand på, men henviste til dig og Hanne :o)

Fra frø til blomst sagde ...

Spøndende med alle dine stiklinger. Håber ikke at der er sket noget med dem.

Hvordan går det med dine Helichrysum petiolare stiklinger?

Helena sagde ...

Åh jag får sån lust att börja plantera om när jag ser dina sticklingar!
Jag har oxå en del står i vatten då några moderplantor såg dåliga ut o nu är de kastade.
KRAM från mig!

Helle sagde ...

Uuhh sikke en masse fine stiklinge - det bliver SÅ flot til sommer.

Lone fra Aitos Have sagde ...

Tak for erfaring og billeder. Jeg skal til at prøve at lave mine første stiklinger, og var lidt usikker på, hvorår det kan gøres. Nu! kan jeg forstå :-). Jeg har jo fået anbefalet dig som ekspert af Høneballehaven, så det vil jeg prøve. Jeg håber, at dine frostramte overlever. Men det ser stadig ud som om du får en overdådig pelargonieblomstring til sommer. :-)

Møllebakkehaven sagde ...

Det ser grønt og frodigt ud... håber alle dine stiklinger klarer sig :o)
Det blir spændende at se zinkkrukkerne når den tid kommer :o)

Ha en go dag...

Helle sagde ...

Håber, dine pelargonier klarer sig. Ellers kan det være, du kan bruge nogle af mine stiklinger - jeg har selv en mindre samling. Vh. Helle/ www.helleskolonihave.wordpress.com

Landbohaven sagde ...

Håber alle dine planter klarer sig.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for og tak fordi I håber det bedste for mine pelargonier.
Til Aitos Have: Det var da godt, at jeg kunne være til gavn. Held og lykke med alle dine stiklinger, jeg glæder mig til at følge med.
Til Gitte: Mine helichrysum Petiolare er gået til allesammen. Jeg ved ikke hvorfor, men måske har de stået for mørkt og for fugtigt og måske også for koldt. Det er det samme med mine jernurt stiklinger, men heldigvis har jeg også taget frø fra jernurten, så de skal sås indendøre i marts. Jeg må nok desværre invistere i en ny helichrysum og det er jeg ærgeligt for jeg havde flere planter sidste sommer, som allesammen var stiklinger fra én moderplante. Men jeg må starte forfra!
Hej Helle. Tusind tak for dit tilbud, det vil jeg gerne have til gode, indtil jeg får lidt mere overblik over pelargonierne. Jeg var ude at se til dem i går og det ser ikke helt tosset ud. Spændende at følge med på din hjemmeside!
Hej Høneballehaven: Tak fordi du anbefalede mig som ekspert. Det er altid rart at være til gavn for andre!