lørdag den 26. november 2011

Nurseri i blomsterrummet og påskeklokker

Visne blade og blomster fjernet.
I dag har jeg nurset mine pelargonier, alle visne blade og blomster er fjernet.


Jeg besluttede mig for ikke at vande - kun duftpelargonierne, som stadig er i vækst. De andre pelargonier var stadigvæk fugtige i jorden og da der er ret fugtigt ude i rummet, vandede jeg derfor ikke. Pelargonier kan ikke lide fugt, så jeg overvejer at ønske mig en bordventilator i julegave. Selvom jeg lufter ud stortset hver dag, er det ikke helt nok.Duftpelargonierne, som er de store planter, der står på gulvet, kan bedre klare fugt. De trives stortset med alt - dem vandede jeg, da de var knastørre.Mine stiklinger har det OK. Der var dog en 4-5 stykker, der var rådnet. De har simpelthen stået i for våd en jord. Hvis jeg havde haft den ventilator, kunne jeg skabe noget mere luftcirkulation, det tror jeg, planterne vil have godt af!

Mit oliventræ ser fint ud. Det fik ca. 5 liter vand. Jeg vander det ca. hver 3. - 4.uge med 5 liter vand i al den tid, det står inde, så plejer det at have det fint. Det kan rigtig godt lide fugtige og kølige omgivelser (5 grader) om vinteren. Lige nu er der 10 grader derude.I morges måtte jeg lige ud af se om der var knopper i mine påskeklokker. Nu har jeg læst på et par andre haveblogs, at de har knopper.... Og ganske rigtigt. Der var knopper. Det gjorde mig glad!

7 kommentarer:

Vivi sagde ...

Hvor ser dine planter fine ud, efter du har puslet omkring dem :-)

Jeg må hellere køre en tur ud til mine i morgen, de trænger til lidt vand, og til at blive "pudset" af til vinteren.

Landbohaven sagde ...

Dine planter ser vel nok fine ud.

Høneballehaven sagde ...

Hold da op, hvor du pusler om dem, de ser fine ud.
Der er ingen knopper i mine påskeklokker endnu, jeg har lige tjekket dem i dag. Men tillykke med dine :o)

Hanne i haven sagde ...

De har det vel nok godt, dine pelargonier :-)
Efter at have læst dit indlæg, er jeg næsten sikker på at de pelargonier, som jeg har mistet i drivhuset om vinteren, må være døde af fugt.
Så meget desto bedre at jeg har taget mine to yndlingen ind i stuen i år. Dronning Ingrid blomstrer lystigt herinde, og også min pink.
Jeg tror du ville blive glad for en bordventilator. Jeg kører min varmeblæser ind imellem selvom det ikke er koldt i drivhuset, netop også for at slippe for lidt af fugten.
Jeg har heller ikke knopper i mine påskeklokker endnu. Jeg checkede også for nogle dage siden.

Møllebakkehaven sagde ...

Sikke et lækkert rum du har der... der kan dine pelargonier være glade for at bo :)
Og dit oliventræ er rigtig flot :)

Helle sagde ...

Det må altså være toppen at have sådan et dejligt blomsterrum og gå at nurse i - godt ser det ud :o)
Kh Helle

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Dem blev jeg glad for. Ja, jeg synes også, jeg er heldig at jeg har det rum. Det er anders, der lavede det til mig for 3 år siden. Han støbte gulv, isolerede vægge, lagde fliser på gulvet og satte gipsvægge op, hvorefter jeg malede det. Vindue og dør har Anders sat i sammen med en murer. Det hele er lavet med billige materialer, vi havde købt lidt efter lidt. Vinduet fik vi også billigt, da det var med fejlmål, men det var uden betydning her hos os. Mureren savede bare et firkantet hul ud af muren, der passede til vinduet. Glasdøren består af den oprindelige dør, hvor Anders har savet træet ud, så er kun var en ramme tilbage. Herefter satte han termoglas i, som vi bestilte på mål med en ramme, ved glarmesteren og fik billigt. Ved at købe materialerne lidt efter lidt til en billig pris, så fik vi et dejligt rum, som jeg har stor glæde af.