mandag den 25. april 2011

Buksbom stiklinger

Topskud i august/september sidste år
Jeg klippede ret mange topskud af buksbom, som er plantet rundt om alle frugttræerne og plantede dem i almindelig blomstermuld i potter og satte dem ud i afdeling C, hvor de har fået vand en sjælden gang imellem igennem vinteren. De ser meget grønne ud og når jeg trækker lidt i dem, virker det som om, at de sidder godt fast i jorden. Dette er i hvert fald et tegn jeg tolker som om, at de har slået rod.
I dag har jeg sat dem udenfor opad væggen i udhuset og dér vil jeg lade dem stå hele sommeren igennem. Jeg tror, jeg har hørt eller læst, at man først kan plante dem ud i haven, når de er to-årige. Så først til næste forår, kan jeg plante dem ud. Så skal de plantes omkring mine ovale rosenbede. I år vil jeg tage endnu flere topskud for på den måde kan man have en forsyning hvert år. Jeg ved ikke hvor mange jeg kan få brug for, men da alle mine buksbom omkring frugttræerne skal klippes i år, bliver der masser af topskud!.

Der er en 4-5 stykker i hver potte
De er meget langsomtvoksende, så det skal nok passe, at de skal være to-årige. Nu vil jeg følge dem nøje igennem hele sommeren og så hvor meget de kommer sig!

Ingen kommentarer: