lørdag den 17. juni 2017

Roser og tomater.

Det tegner til et helt fantastisk rosenflor.
Der sker noget dag for dag med roserne nu og hold da op, der er mange knopper. Men klatreroserne op af stolperne er ikke med knopper endnu, måske kommer de lidt senere.


The Sheperd som er abrikosfarvet er godt igang. Den starter som lyserød, men efter den er helt sprunget ud, bliver den abrikosfarvet. 
Billederne i dette indlæg er taget i forgårs, og allerede i dag er roserne meget længere fremme, så jeg skal vist ud med kameraet igen i morgen. Jeg er meget træt lige for tiden, når jeg kommer hjem fra arbejde, hvor jeg har siddet foran en computer hele dagen, så det bliver ikke til så meget foran computeren herhjemme. I stedet er jeg ude i haven!


James Galway på spring sammen med digitalis og matrem.


Her er det Geoff Hamilton sammen med digitalis og en lupin.


For et par uger siden klippede jeg nogle af roserne helt ned, da der nærmest ikke var blade på dem. (Det er dem, der blev flyttet i foråret og som ikke rigtig ville komme igang!). Se nu, som de skyder fra bunden af.


Her er en anden. Desværre er to roser Heritage stadig noget sølle og der sker ikke rigtig noget med dem. Nu ser jeg lige sommeren over, ellers bliver de erstattet med nye til efteråret!


Brother Cadfael kommer fint.


Tomaterne Black Zebra vokser godt i det lille drivhus. Det er en zebrastribet blommetomat, som bare smager mums!


Test-tomaterne, som er sået af frø fra Florama vokser også godt. Dem har jeg valgt at have i orangeriet. Det tegner godt med alle de blomster og jeg er spændt på hvordan tomaterne smager. Jeg har plantet appelsintagetes i bunden, som skulle forhindre skadedyr. Foran tomaterne har jeg to chilier som jeg også har sået.


Mens bonderoserne takker af, tager pæonerne over. Denne fik jeg for 5 år siden af Kirsten fra Pelargonieklubben. Det er første gang, den blomstrer. Det må vist være Bowl of Beauty, som jeg også har i pæonbedet omme i Rosenhaven. Denne står i Østbedet ved orangeriet.Stjerneskærm trives godt i min have. Jeg har i et par år samlet frø ind, men det er ikke lykkes mig at lave mine egne planter. Jeg oplever heller ikke, at den selvsår sig, men planterne vokser og blomstrer på livet løs.


Jeg er så glad for dette fad med stedmoderblomster. Frøene har jeg sået og jeg fik dem af Eliane. På posen stod der gule, men prøv lige at se alle de flotte farver. Jeg er helt vild med dem og har også nogle enkelte potter rundt omkring.


Sidste weekend var vi på besøg hos nogle venner og de har indrettet deres store hus med genbrugsmøbler i flotte farver. Jeg bliver altid vildt inspireret, når vi har været på besøg, så derfor måtte jeg have en gammel kommode i orangeriet! jeg købte denne i den blå avis for 275 kroner. Nu er den midnatsblå, men jeg vil male den lavendelblå.


Jeg tror, jeg skal have forskellige materialer i skufferne - måske varmemåtter og så skal jeg nok have mine natur-pynteting til haven deri også samt kaffesække og sådan noget.
Kommoden fylder ikke meget, så jeg kan godt have mine citrustræer på plads til vinter.
Jeg er i fuld gang med at luge alle mine bede og skal gerne nå en masse i morgen. I dag har jeg været med Pelargonieklubben på plantemarked i Østre Anlæg. Vi solgte rigtig mange pelargoniestiklinger og havde det vildt hyggeligt. Der blev også snakket med mange havevenner både fra nettet og folk, der har været hjemme hos mig. Jeg fik også lidt med hjem, som jeg viser en anden dag!

10 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det er bestemt vigtigere at du får stresset af i haven, vi venter gerne på et indlæg fra dig. Der er ved at være godt gang i dine roser. Jeg har også klippet roser ned, som ikke rigtigt ville i gang, det hjælper heldigvis.
God søndag i haven til dig.

www.AnettesFlora.com sagde ...

Hej Birgitte
Hvor var det hyggeligt og en stor fornøjelse at hilse på dig i går. Sikke en dag med masser af godt vejr og masser af glade havefolk.
Håber du bliver rigtig glad for jerntingene, for de er altså fede.
Og hatten af for det enorme og meget spændende arbejde du har gang i i haven. Mange af mine roser har det ikke så godt i år, men de blomstre og dufter godt.
Det er en køn kommode du har fået fat på.
Ha en god søndag
Knus Anette

Frk Hall sagde ...

Hej Birgitte
Hvor var det hyggeligt at hilse på dig igår. Og det var et skønt "marked" og jeg nød dagen så meget
Hvor er de smukke dine roser, og jeg tænker du måske skal give de to en chance, som du jo også selv skriver. Så skøn din nye kommode er, og den bliver så lækker i den blå farve.
Mine roser er også fyldt med knopper i år, men ingen sprunget ud endnu.
Min Alkymist som er to år gammel, er vokset helt op i toppen af pæretræet og har en million knopper, næsten ;)
Har sat de skønne pelargonier i krukker, men skal ud at finde nogle lidt større, så de jan vokse sig store og smukke

Rigtig god dag
Knus Lone

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Hvor ser der skønt ud i din have, det er en skøn tid lige nu hvor der næsten dagligt er nye skønheder på spring.
Jeg har også en enkelt rose som ikke rigtigt arter sig i år, måske skal jeg overveje at klippe den helt ned til næste forår.

God dag i haven :)

Rita Pedersen sagde ...

Uden at vide det med bestemthed tror jeg at frø af Stjerneskærm skal sås friske. Jeg har også prøvet at samle frø og så men har aldrig fået noget ud af det. Til gengæld har jeg så masser af selvsåede rundt om planterne hvert år.

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Jeg synes også at alting vokser helt fantastisk i år.Og mange dejlige blomster du viser.Og det samme gør jeg.For lige nu er det alle de smukke roser og silkepæoner der blomstre.
Og små fine kommoder kan man altid bruge.
Rigtig god aften Knus Jette

Fru Friis sagde ...

Det er en stor fornøjelse at følge roserne lige nu, de springer nærmest ud mens man vender ryggen til et øjeblik. Pæoner og bonderoser skal også nydes i fulde drag mens de er her. Det er virkelig en skøn samling stedmoderblomster du har i skålen. :o)

Eliane Petersen sagde ...

Kære Birgitte.
Tak for et godt indlæg. Hvor er du altså flittig og dygtig til at få tingene til at gro.
Det er sjovt med de stedmoder; jeg såede også nogle og de er bl. a. lavendel- og blålilla. Virkelig smukke.
Jeg vil prøve at så Matrem under mine roser, det ser rigtig godt ud og skulle holde utøj væk.
Det er en fin lille kommode, den bliver rigtig flot, når den bliver malet.
Mange hilsner fra Eliane

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte

Det var godt du fik klippet roserne længere ned. De skal nok komme igen alle sammen, du er så god til at få det hele til at gro.:o)

Her stornydes haven også i øjeblikket, det er jo nu vi skal være i den og samle energi til vinteren.

Hvor er det en sød kommode du har købt, den bliver flot med en ny farve. Den kan sikker rumme meget i skufferne.

Jeg er spænd på at se hvad du har købt ved Anette og de andre på markedet.
Knus fra Mig

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak skal I have. Det er en dejlig tid i haven, hvor der sker utroligt meget hele tiden. Jeg håber nu på, at roserne vil komme sig fint. Det var også en fornøjelse at hilse på dig Annette og ligeså Lone.
Tak for tippet om frø af stjerneskærm, så vil jeg prøve at så dem friske!