søndag den 20. december 2015

Besøg i Åbne haver 2015

I år har jeg været lidt omkring
Men har også selv holdt åben have.
Det har været meget inspirerende og komme ud at se andres haver og jeg har fået meget med mig hjem. Det vil jeg gerne dele her i dag!


Da roserne var på sit højeste, kom Hjørring havekreds på besøg. De kom i en bus og var 55 personer, så haven var godt fyldt op med mennesker. De nævnte, at roserne var flotte og de var noget imponeret over, at løvet var så fint på dem. Det glædede mig meget, da jeg jo ikke sprøjter roserne.


I år var Anders og jeg på besøg hos Fru Høneballe sammen med Malcolm og Ulla. Lisbeth havde valmuer overalt i rosenbedene og det så virkelig godt ud. Derfor har jeg samlet alle frøkapslerne ind fra mine valmuer og frøene skal spredes ud i alle rosenbedene. Lisbeths have var et fantastisk skue og alle valmuerne var helt eventyrlige.


Fru Høneballe har mange planter som er rene pragteksemplarer og jeg tog rigtig mange billeder. Jeg tror nok, at dette er en astilbe.

Vi var så heldige at Frøken Anemone og Malcolm havde inviteret os til Århus hos dem i den samme weekend og de lagde bil til for en sådan har vi ikke. De har også en utrolig have, som vi nød søndag inden vi skulle hjem igen.


De har en meget frodig have og motiverne var helt fantastiske. Jeg tog mange billeder.


Jeg var meget imponeret over den måde de havde sat planterne sammen. Der var så mange flotte kombinationer og jeg fik mange gode idéer med mig hjem. Især kunne jeg godt lide, at det var farveafstemt, for det er noget, jeg selv forsøger på.


Hjemme i min egen have, havde jeg annonceret på Haveselskabets hjemmeside, at jeg holdt åben have først i juli og sidst i august. Haven var velbesøgt og jeg fik mange gode havesnakke og udvekslet gode tips. Der kom en del, som havde hørt mine foredrag og det glædede mig meget, at de havde lyst til at besøge haven.

Senere i juli var jeg med Pelargonieklubben Nordjylland på tur til Staudehaven ved Nibe. De er meget kendt for deres Aroniasaft og det har jeg siden forsøgt mig med. Man drikker en halv deciliter ren saft hver morgen og så skulle man undgå alverdens sygdomme. Men nu er jeg stoppet med det.

I august var vi igen afsted og denne gang var vi på besøg hos Ege og Bernd, som har en spændende have med tre drivhuse fyldt med især pelargonier, men også andre spændende planter. Desværre havde jeg ikke kameraet med, da de lovede masser af regn og lyn og torden. Vi var så heldige, at der var opholdsvejr, mens vi var i haven.
Samme dag afsluttede vi eftermiddagen i Lisbeth og Villys have. De har også en fantastisk have med rigtig mange pelargonier og også storkenæb. Her har jeg hentet rigtig meget inspiration og hvis ikke det var for dem, havde jeg slet ikke alle de pelargonier jeg nu har, for jeg vidste ikke, der fandtes så mange!


Udover mine annoncerede åbne haver, havde jeg besøg af yderligere to selskaber. Det ene var en flok havevenner, som var meget interesseret i at se mit orangeri. De var rare mennesker og havde planter med til mig. Jeg havde lavet et plantebord med salgsplanter og det var der da også interesse for.
I august var Hammer Bakker havekreds på besøg og de ville gerne drikke kaffe og spise kage i orangeriet, så jeg havde bagt lagkager. Det var en superhyggelig aften, hvor jeg blandt andet fik en invitation til at se Hans Jørgen Gregersens have i Vestbjerg.


Anders og jeg cyklede afsted på vores tandem og vi blev ikke skuffede da vi ankom. Det er en parcelhus have virkelig smukt og nydelig velplejet. Det var rigtig godt vejr den dag og motiverne stod i kø.


Hans Jørgen fortalte, at det var helt tilfældigt, som planterne var sat sammen. Det var i hvert fald sikkert, at planterne klædte hinanden rigtig godt. Vi afsluttede formiddagen med et glas hvidvin på terrassen inden vi cyklede hjem igen.


I september var jeg på tur med Villy og Lisbeth til Milbakhaven, som er kendt for alle deres georginer. De stod på det højeste, da vi var der, og sikken et skue udover georginemarkerne!


Det var også rigtig inspirerende og haven var meget stor og flot holdt. Her var så mange spændende planter og især var der nogle georginer jeg godt gad have i min egen have!


Den sidste weekend i oktober var Anders og jeg på tur i Vestjylland, da jeg havde fået et weekendophold i fødselsdagsgave. Vi lagde turen forbi Fru Pedersens Have og fik lov til at komme på besøg udenfor åbningstiden. Hun var i fuld gang med at forberede sin julehave og det var simpelthen vildt spændende og meget inspirerende.


Der var så mange idéer og stillebener overalt. Jeg blev meget inspireret og det var bare så godt, da jeg senere i november skulle holde min egen julehave for Pelargonieklubben.


Det var sjovt og spændende at lave jule-stilleben i haven. Af Anders fik jeg lov til at låne to gamle kufferter, som blev dekoreret. 


Det var også en rigtig hyggelig eftermiddag med Pelargonieklubben, hvor vi bagte vafler i orangeriet og serverede gløgg og æbleskiver også. Lisbeth og Villy gav mig en gave, som var en georgineknold mage til den, jeg havde været mest interesseret i hos Milbakhaven. Det blev jeg godt nok utrolig glad for.

2015 har været et meget inspirerende haveår for mig og jeg har mødt mange havemennesker også til mine foredrag, og jeg har virkelig fået udvekslet mange gode råd, idéer og tips. Det har også været rigtig hyggeligt at dele hele haveåret med alle her på bloggen. Jeg er spændt på hvad 2016 bringer af haveoplevelser.

7 kommentarer:

Unknown sagde ...

Kære Birgitte Skøn kavalkade over dine havebesøg, jeg havde jo selv fornøjelsen at hilsen på dig hos fru Høneballe. Tror i det nye år jeg må ud på flere ture, det er så dejligt og inspirerende. Julekram Tina

Høneballehaven sagde ...

Ja du har været flittig med at tage på havebesøg. Jeg var glad for, at du ville besøge mig igen, og at du havde Anders med, han er jo også et fornøjeligt bekendtskab. For Ulla og Malcolm er det en tradition at komme her hver år, det må gerne blive en tradition for jer også.
Det er en fjerbusk du viser fra min have, Aruncus diocus hedder den på latin.
Dejligt du er begyndt at holde åben have, det er en stor oplevelse både for dig og for dem, der kommer og ser den.

Fru Friis sagde ...

Sikke et dejligt haveår at se tilbage på. Det er skønt at komme ud og lade sig inspirere. ligesom det også må være sjovt sådan at have hele selskaber på besøg. :o)

Frk. Anemone sagde ...

Det var sjovt at læse om alle dine havebesøg i egen have og også at få genopfrisket vores fælles tur til Samsø, som absolut var en succes.
Jeg er imponeret over at du håndterer så store selskaber i din have også.

Lisbeth (countryliv) sagde ...

Tak for et dejligt indlæg om dine havebesøg og besøg i egen have i det forgangne år. Det er hyggeligt at se tilbage på årets haveoplevelser og inspirerende for os der måske skal på tur over broen.
Høneballehaven har jeg besøgt og til næste år håber jeg at se et par haver i nordjylland.
Rigtig glædelig jul til dig og dine:-)

Jette sagde ...

Godaften Birgitte.Jer er også rigtig glad for ar komme rundt og besøge andre haver og blive inspireret.
Og du har da også været flittig med besøg.både hos dig selv og rundt omkring.
En tur til Samsøer altid dejligt men Ullas og Fru Friis haver er jeg også rigtig glad for at have besøgt et par gange.
Men her på Sjælland er der også mange dejlige haver som jeg har besøgt.
God aften Knus Jette

Livsnyderhaven.dk sagde ...

Det ser meget inspirerende ud. Jeg skal helt sikker ud og besøge nogle spændende haver næste år. Overvejer selv at holde åben have i år eller næste år. Men det kræver lidt mod. Jeg var også forbi Eges have - den var fantastisk. God jul til dig.