søndag den 15. marts 2015

Mere såning, lugearbejde og gang i krukkerne.

Øst og sydsiden af haven er nu luget.
Nu mangler vestsiden af haven, det håber jeg på, jeg kan få tid til i næste uge. Mandag og tirsdag skal jeg holde foredrag - de første i år og der er pæn tilslutning. :) Jeg glæder mig.


Østbedet er blevet luget. Som man kan se, er der mange tulipaner i. Det er jo en tulipan cyklus jeg har kørende, så ikke alle får blomst og de bliver hevet op. På den måde er der plads til næste omgang i efteråret, når jeg planter dem ud, der står på spring i krukkerne lige nu. Når de er afblomstret, bliver de taget op at krukkerne og lagt i trækasser med sand indtil efteråret, hvor de bliver plantet ud her i bedet.


Lupinen i bedet er godt på vej. Det var en lille frøplante jeg fik af Marianne fra Den helbredende have for tre år siden på Samsø hos fru Høneballe.


Pæonerne er også ved at komme op i bedet. Sidste år blomstrede Bowl og Beauty, men de andre, som er Sarah Bernhardt kom ikke i blomst - spændende om de gør det i år.


I det store staudebed er der også gang i den. Det skal jordforbedres med kommunekompost. Jeg har ønsket mig, at min mand og naboen henter en stor trailerfuld jord, som jeg kan fordele i bedene! Jeg tror, jeg får mit ønske opfyldt:)


Disse små floks er planter, der dels er delt og dels er rodstiklinger og er fra det kursus jeg var på i september på Fyn. De har stået ude i bakken hele vinteren og som man kan se, kommer de fint. De skal plantes ud i det store staudebed.


I dag har jeg renset krukkerne i indkørslen. Det er stauder, som er på vej op. Som man kan se, så er krukken med lammeøre vokset ud over kanten, så de skal tages op og deles. Jeg har to krukker mere med lammeører, som ser ligesådan ud.


Ferskentræet er nu i fuld blomst. Der er ingen bier, så jeg skal igang med penslen her lige om lidt. Nu er der også ved at komme blade på.


Spændende hvor mange ferskner, der bliver.


Der har rigtig været gang i såningen. Jeg mangler stadig lidt, men de skal først sås senere. Jeg tror aldrig jeg har sået så meget som i år. Jeg var ellers sikker på, at det ville blive mindre end sidste år, men da jeg først kom igang, kunne jeg ikke stoppe igen! Jeg håber, jeg kan bevare overblikket.


Mit såbord er fyldt op, så slagbænken er også taget i brug som "såbænk"


Der er pelargoniestiklinger overalt i orangeriet, men jeg har sørget for, at der er god plads omkring bordet til mine foredragsgæster i morgen aften.
Jeg håber det gode vejr fortsætter i næste uge, for jeg vil gerne have lavet en masse udenfor!

7 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Imponerende så meget du har sået, men sådan er det jo når man har en stor have og skal være selvforsynende. Held og lykke med foredragene, det er vel starten på ny sæson...

Så smukt dit ferskentræ da bare er :)

Fru Friis sagde ...

Jeg måtte altså smile over din bemærkning: "Har aldrig sået så meget som i år...." - og jeg som syntes du er yderst produktiv hver eneste år! :o)
Rigtig god fornøjelse med dine foredrag, ærgeligt du ikke lige bor rundt om hjørnet.

Lene sagde ...

Der er da godt nok gang i produktionen hos dig :-)
Flotte blomster i din fersken, der er også blomster i vores nektarin, så jeg skal nok også igang med penslen, selvom der var en humlebi i drivhuset i dag.
Hvordan var det? Ville du til Samsø i år?
Med venlig hilsen
Lene Jensen

Høneballehaven sagde ...

Det lyder hyggeligt, hvis du og Lene kommer til Samsø i år, det håber jeg.
Hvor har du tjek på både såning, prikling og stiklinger og ikke mindst tulipaner. Forleden bestemte jeg også, at jeg skal have gravet dem op, som kun kommer med blade. Jeg må se om jeg kan huske det.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Du er som vanligt flittig med at så en masse........utroligt at du kan overkomme det.
Men du har jo også dit dejlige orangeri hvor de har den optimale
temperatur.
Stauder sår jeg ikke...........og har heller ikke plads til så meget mere i haven.
God dag knus Jette

hennebergs have sagde ...

Hej Birgitte
Hvor ser det godt ud det du får lavet i haven.
angående dit fersken træ hvis du har mod på det, så sæt den udenfor i dag timerne, bierne og humlebierne er begyndt og sværme lidt rundt, så er du fri for penslen det bedste er jo bierne
knus Kim

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak for jeres kommentarer. Dem er jeg utrolig glad for. Det gik godt med foredragene.
Jeg vil gerne til Samsø til rosentid, det kunne være hyggeligt.
Vedrørende mit ferskentræ, så lader jeg det blive inde, da det er espalieret og står i en meget stor og tung krukke, så det er lidt vanskeligt at flytte rundt på. Men ellers tak for tippet.