mandag den 28. januar 2013

Varmemåtter og staudefrø.

3 styks varmemåtter til mit Juliane drivhusbord.
Hos Kridtvejens Planter fandt jeg nogle varmemåtter i de rigtige mål, og de kom med posten i dag. Nu har jeg sat foliebakker med potter på varmemåtterne i håb om, at varmen får staudefrøene til at spire lidt tidligere end ellers.


Det passede lige med det antal potter, jeg har sået. En del af staudefrøene spirer allerede, men det går meget langsomt og jeg vil jo gerne have det skal se ud af noget, når de skal plantes ud i maj.
I marts - april skal jeg så sommerblomster og så satser jeg på, at temperaturen er den helt rigtige i orangeriet, og så må jeg se, hvor meget jeg får brug for varmemåtterne til dem. Jeg har også en del stiklinger, som der også blev plads til, det er helichrysum, nyresnerte og myrte.

Anders og jeg har været bortrejst i weekenden, så jeg har ikke blogget, men kan se at mange tænker på de medlemmer i haveblogland, som er ramt af alvorlig sygdom, så jeg vil også gerne støtte dem og sende dem en venlig tanke. Det vil jeg gøre med et billede af en pelargonie.


Lægevidenskaben er kommet langt i dag og jeg tror, der er gode muligheder for at blive rask og få sin sygdom på afstand. Det tror og håber jeg på, vil ske for dem, der er ramt af sygdom.

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hold da op alt det du har gang i, jeg beundrer din tålmodighed med at så så meget, den er jeg ikke i besiddelse af.
Også du sender en skøn lyserød hilsen til vores syge venner.

Mathias Emil sagde ...

Kære Birgitte,
Jeg ønsker dig held og lykke med alle dine frø, stiklinger og ikke mindst dine nyanskaffelser - varmemåtterne.
Hvor er det også sympatisk at du vil gå ind i den lyserøde sag og være med på bølgen. Beundring herfra.
Lune hilsener fra det nordfynske,
Mathias

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Det er da spændende med de nye varmemåtter.Du har da godt nok også gang i rigtig meget.Jeg er også gået i gang med at så nogle stauder,
men det er vejret der styrer det her hos mig.Er spændt på at se hvor hurtigt det går med de nye måtter.Knus Jette

Bente sagde ...

Det bliver spændende at følge, dit sånings projekt og succesraten!
Jeg er ikke gået i gang med såning endnu.
Flot lyserødt indslag.

Birgitte sagde ...

Hej alle fire. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Ja, jeg går og mærker efter på måtterne om der er noget varme i dem og der er noget, men hvor meget kan jeg ikke vurdere. Når jeg løfter bakkerne med såpotter, er der varme nedenunder. Jeg har bare så store forventninger og er meget spændt på det.