søndag den 13. januar 2013

Geranier og lupiner

Jeg har sået 29 potter, heriblandt lupiner og geranier.
Geranium vision light pink:


Den bliver ikke så høj og jeg skal have den under mine roser Parade, som er en klatrerose, der vokser op af vores stakit i bunden af haven. Rosen er kirsebærrød. Jeg har desværre ikke et godt billede af den!


Jeg er meget spændt på denne storkenæb, jeg synes, den er rigtig sød!
Sidste år såede jeg geranium var striatum, som ligner denne meget, men den er mørkere. Der kom dog kun to planter ud af det og de er plantet under frugttræerne. 


Disse lupiner, som hedder Lupinus nanus dwarf pink fairy har jeg også sået. Dem er jeg også meget spændt på. De skal plantes ud i mit nye rosen- og pæonbed på østsiden af orangeriet. 
Derudover har jeg også sået rød lupin, som skal i samme bed.
Desuden har jeg sået blå salvie, blå jakobsstige, dusksalvie (gamle frø, som må stå sin prøve).

I november såede jeg en del staudefrø, heriblandt flere forskellige akelejer og nogle af dem er begyndt at spire, men de skal lige være lidt større, før jeg tager billeder - så er det sjovere.
Min røde kvan er også begyndt at spire.

I går havde vi gæster til eftermiddagskaffe i orangeriet. Jeg bagte vafler derude (dejen var en gammel opskrift, min mormor har givet mig i tidernes morgen) og brændeovnen havde varmet op til behagelig temperatur. Der var børn med og vi havde det rigtig hyggeligt. De blev og spiste til aften også. Det var en dejlig dag.

11 kommentarer:

Frk. Anemone sagde ...

Skønne lyserøde og blå nuancer, du har sandelig været flittig. Jeg er slet ikke kommet i så-humør endnu, men det kommer nok snart. Man bliver jo inspireret her hos dig :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Hvor har du været flittig.Spændende hvor meget der kommer op.Jeg har kun sået akelejer,og de er kommet op...men er små endnu.Dejligt med gæster i dit orangeri.God søndag knus Jette

Fra frø til blomst sagde ...

Spændende at du allerede har gang i så mange forskellige frø. Jeg glæder mig også til at se, om alle de storkenæb jeg såede sidst år, vil blomstre i år.

Høneballehaven sagde ...

Ja der er da gang i såningen hos dig. Hvis nu de lyserøde geranier ikke lykkes, kan du få nogen hos mig, de kommer alle vegne.
Det lyder som en hyggelig dag i orangeriet.

Helena sagde ...

Jag har oxå den nävan under alla rosor i rodenträdgården.Jättefint är det!Låter så mysigt med våfflor i orangeriet :-)
KRAM från mig!

Marianne Selvig sagde ...

Ja, det lyder intet mindre end fabelagtigt skønt

Bente sagde ...

En skøn blanding Birgitte!
Har du lagt mærke til, hvor meget geranier og pelargonier ligner hindanden?
Selveste Carl von Linné tog faktisk fejl af de to. Den historie får du en anden dag, hvis du ikke lige kender den!

Birgitte sagde ...

Hej Ulla. Tusind tak for din kommentar. Herligt at jeg kan inspirere!

Hej Jette. Tusind tak for din kommentar. Det er godt, at du også har sået akelejer, jeg håber, du viser et billede på et tidspunkt, mine er lige begyndt at spire.

Hej Gitte. Tusind tak for din kommentar. Det er også spændende at følge med på din blog, for du sår jo selv ret meget. Håber dine geranier vil blomstre!

Hej Lisbeth. Tusind tak for din kommentar. Og tak for tilbuddet. Det vil jeg gerne vende tilbage til,hvis det bliver aktuelt. Jeg kan næsten ikke holde tanken ud, hvis mine såninger ikke bliver til noget! Men heldigvis tror jeg stærkt på at det gør det!

Hej Helena. Tusind tak for din kommentar. Jeg blev glad for, at læse, at du også har sået dem under dine roser. Ja, det var hyggeligt med vafler i orangeriet.

Hej Marianne. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg rigtig glad for!

Hej Bente. Tusind tak for din kommentar. Ja de ligner hinanden. Var det på grund af Carl Liné, at man i mange år kaldte pelargonier for geranier? Hvis det er den historie, så kender jeg den godt! Hører gerne mere.

Jette sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Jette sagde ...

Hej Birgitte.Vil bare lige sige at jeg har nævnt dig i mit nye indlæg.knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej Jette. Jeg har været inde på din blog og læse det. Tusind tak skal du have.