mandag den 30. april 2012

Det store staudebed og gaver fra Pelargonieklubben.

Ukrudt og gødning!
I dag var vejret så fantastisk, så jeg har været ude hele aftenen. Jeg fik endelig luget det store trekantede staudebed. Bedet var igennem noget af en forandring i efteråret, hvor jeg fik plantet mange flere planter og flyttet rundt.


Blandt andet har jeg plantet 11 purpursolhatte i spidsen af bedet og de er allesammen kommet op. Mine planter er så små endnu og jeg har undret mig over, at flere steder i blogland er løjtnantshjerte sprunget ud. Mine er først lige kommet op over jorden!
Jeg lå på knæ i bedet og kunne heldigvis se forskel på stauder og ukrudt. Jeg har ikke så mange års erfaring med haven, så jeg har lidt svært ved at se, hvad det er, der kommer op. Jeg lader pindene stå fra efteråret som et pejlemærke og først når jeg kan se planten, hiver jeg pindene op.


Et andet godt pejlemærke er planteskiltene og dem sætter jeg på samme side af alle planter. På den måde ved jeg, hvad der er foran og bagved og ved således ca. hvor planten kommer op. Jeg har gødet med NPK-gødning efter jeg tog disse billeder. Jeg skulle ifølge min gødningsplan have gødet i marts, men på grund af ukrudtet turde jeg ikke, fordi jeg var bange for, at det ville gro så meget, at det kvalte stauderne. Nu er ukrudtet væk og der er gødet - bedre sent end aldrig!
Som man kan se har jeg høstanemoner bagest i bedet opad plankeværket. I efteråret fik jeg hevet alle rodløberne op og fik lavet en slags sti ud mod resten af bedet. Så kan jeg holde høstanemonerne i ave samtidig med jeg kan luge ud i bedet fra denne sti.
Jeg ved, at jeg har plantet flere kattehaler end dem, der er kommet op, så jeg tror ikke, de har klaret vinteren. Der mangler i hvert fald et par stykker.

Lyserød akeleje

Lupinus Blossom (jeg har tre styks af den)

Da jeg var til pelargonietræf forrige fredag, var Kirsten (vores kassér) så sød at forære mig en pæon til mit kommende pæonbed og jeg tror faktisk, det er lige netop den, jeg gerne vil have, nemlig Bowl of Beaty. Den er i hvert fald lyserød med hvid midte.


Jeg har endnu ikke plantet den ud, for dér hvor jeg gerne vil have mit pæonbed, er der fyldt op med byggematerialer. Jeg må snart finde ud af at få den plantet et sted, hvor den kan stå i fred. Måske i næste uge, når nogle af byggematerialerne er væk, kan jeg måske plante den dér, hvor jeg gerne vil have den!
Af Lisbeth (formanden) fik jeg en potte med dobbelte vintergækker, fordi jeg passede deres pelargonier et par dage i påsken. Dem kan jeg plante i morgen dér hvor de skal være.


Jeg tror, jeg kan dele dem i tre små grupper og de skal plantes i græsset mellem mine to staudebede. Jeg blev rigtig glad for mine gaver og vil passe rigtig godt på dem! Mange tak Kirsten og Lisbeth.

4 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Dejligt med plantegaver.
Der er langt mellem stauderne i bedene endnu, det er der også i mine bede. Heldigvis vokser de dag for dag, håber det ser ud af lidt mere, når I kommer d. 19.

Ina sagde ...

God ide med pejlepinde og lad ende navneskiltene blive. Man glemmer altså meget hurtigt ;-)
Mine løjtnanshjerter er heller ikke mere end 10 cm høje endnu, og jeg har også undret mig over de mange udsprunge i blogland. De står måske et varmere sted ;-)

mamses oase sagde ...

Uha der er ikke noget så skønt som forventningens glæde, og jeg kan se du har meget at glæde dig til :-D Jeg bruger også pinde oppe i det nye bed jeg er ved at lave, så jeg ved hvor Liljeløgene er sat ned. Det er spændende med sådan et nyt bed når man planter det til. Om det bliver som man havde tænkt sig.
Også er det bare skønt når man får planter forærende af søde mennesker. Det luner.
Håber du igen tager billeder af dit bed når vi kommer længere hen på sommeren, så vi kan se det.
Ha´en dejlig solskins dag.
Marianne :-D

Susanne sagde ...

Jeg elsker også plantegaver - og hver gang man ser på planten, så kommer man til at tænke på den glade giver :-)
Skønt med sådan et ny-til-plantet bed. Jeg har selv svært ved at vente på, at det hele kommer i blomst, så jeg kan se, om det passer sammen. Det bliver spændende at se dit bed, når det blomstrer :-)