søndag den 9. april 2017

Blåbærhøjbed og flytning af andre bærbuske.

Afslutning på ferien med gospelkoncert i Baptisk kirken her i Nørresundby.
En fantastisk ferie med supergodt vejr det meste af tiden blev afsluttet med en gospelkoncert her til aften og nu venter arbejdet i morgen tidlig!


Hos www.growcamp.dk har jeg købt et højbed til mine tre blåbærbuske. De skal vokse i rhododendron jord, så jeg har fyldt bedet med 450 liter spaghnum og der kan vist godt være 100 liter mere, så det må jeg ud at have fat på. Højbedet er i giftfrit plast og 30 cm højt og 1,20 x 1,20 meter. Det passer fint til tre blåbærbuske. Højbedet var nemt at samle og skal bare stilles på jorden og fyldes op. Jeg har fjernet græsset inden jorden kom i.


Jostabærbusken har jeg gravet op og plantet en halv meter ved siden af. Begge dele står tæt op af hækken og efter at vi fik fældet naboens træer og de selvsåede træer, der var bag plankeværket, er der nu meget mere solskin i hele haven, så de får godt med sol, selvom hækken er bagved.
I morgen skal jeg flytte ribs, solbær og stikkelsbærbusken for dér hvor de står nu, skal bedet nedlægges og der skal sås græs.


Der er ved at være godt gang i roserne nu, jeg håber ikke, der kommer alt for meget frost, det hele er rigtig i gang efter al det sol og varme vi har haft.


Jeg har hver dag gået og kigget på de to små kugle-primulaer, jeg købte i sensommeren og de er næsten helt udsprungne nu. Den er da sød?


Forårsløgene er godt i gang. Perlehyacinterne springer mere og mere ud.


Lidt salgsplanter efter at jeg har delt alle de stauder, der var blevet store. Jeg har sat dem til salg i Den Blå Avis og på facebook. Jeg har også beholdt en del selv et andet sted i haven, som også er pottet op indtil jeg ved, hvor de skal plantes.

Nu er halvanden uges ferie slut og her til aften var jeg nede at høre genboen og hendes datter  synge i gospelkor i Baptisk kirken. Det var virkelig godt og en god afslutning på ferien. Nu kalder arbejdet igen, men det er en kort uge - kun tre arbejdsdage, så er der jo påske! :)

3 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja det er lige til at klare med tre arbejdsdage og så fri igen. Godt du har nydt din ferie, og du har jo nået en masse.
Jeg mener altså godt, du kan blande jord i højbedet, de behøver ikke at stå i ren spagnum, det gør de ikke hos mig.
God arbejdsdag

marie sagde ...

Herligt for dig, at du rigtig kan udnytte det fine aprilvejr. Og nu gider vi simpelthen ikke mere frost. Det ville være synd for de sprøde rosenblade.

Birgitte sagde ...

Hej Lisbeth. Tak for tipset. Jeg havde slet ikke tænkt på, at man kan blande almindelig jord i! Det var godt at få at vide.
Hej Marie. Mange tak, nej vi gider ikke mere frost!!