lørdag den 26. marts 2016

En dejlig dag i haven.

Påskelørdag og meget blev nået i haven i dag!
Der blev også tid til påskefrokost med æg, sild og rejer mm. Men ellers har jeg været ude hele dagen.


Der er mange tulipaner på vej op og nogle står allerede med knopper. Jeg måtte fjerne blade og luge med fingrene for ikke at ødelægge tulipanerne. Heldigvis var der ikke særlig meget ukrudt. Imellem de to rosengrupper er 5 pæoner på vej op.


Irisbedet blev luget med min nye hånd-kultivator. Sidste år var der kun to blomster. Det er iris germanica. Jeg håber, der kommer flere i år. Jeg forestiller mig, at hele bedet bliver fyldt med blomster, men nu må vi se. Der blev også luget under taksbedene og de skal snart klippes lidt i facon. Planen er, at de skal være en firkant på 1 x 1 x 1 meter. Jeg har to bede med en opstammet Virburnum imellem. Den står med bladknopper og skulle gerne blomstre her i foråret. Jeg fik den sidste år.


Stenbedet fik også en kærlig omgang. Den blå græs klippede jeg ret kraftigt ned. I det lille runde bed til højre, som er fyldt med stjerneskærm, var de også så småt på vej. Jeg satte for et par år siden lammeøre, som kantplante.


Rabarber på vej mellem stikkelsbær og blåbær.


Jordbærrene er ikke rigtig i gang endnu, men det var godt at få det luget igennem.


Bonderose- og liljebedet blev klippet ned og luget. Her er der også mange forårsløg på vej.


Lidt vintergækker har også ret.


Blå anemoner i kaffekanden. Jeg har købt ikke mindre end 7 potter med blå anemoner, jeg håber, jeg kan få dem til at overvintre ude, så de kommer til næste år igen.


Storkenæb på vej. Der var også akelejer på vej op flere steder.
Inden jeg gik ind, fik alle stauder NPK-gødning og roserne fik organisk gødning. En af dagene skal jeg køre komposteret kogødning ud. Sækkene er lagt frem.


Jeg har sat mange narcisser i magnoliabedet. Jeg kunne ikke se den pyrenæiske storkenæb på vej, men mon ikke den snart titter frem. Den skulle gerne dække for narcisserne, når de begynder at visne.


Blå anemoner i en urtepotte min morfar gav mig, da jeg flyttede hjemmefra.
I morgen bliver det vist regnvejr, så jeg skal så de sidste frø i orangeriet. Det bliver hyggeligt at gøre dette mens regnen trommer på taget.

8 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Godt du fik hygget dig i haven i dag. Lidt ærgerligt at vi skal have regn i morgen, nu har jeg tid til at komme i haven igen. Jeg tror bestemt, at dine blå anemoner kommer igen. Mine hvide er på vej igen, de er også fra potter.

Vivi sagde ...

Det er så godt at få klargjort haven her tidligt på sæsonen, og jeg kan se du er kommet godt med :-) Her arbejdes der også
med alle mulige forårsopgaver, men det tager noget tid at komme igennem, for der er efterhånden ved at være mange m2 bede hos mig.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Godt du kunne nyde den smukke dag i haven. Det er ikke svært at få anemoner til at bosætte sig i haven, og så er de trofaste ;)
Fortsat god påske ;)

marie sagde ...

Det pynter på bedene, når man kommer rundt og får fjernet visne strå og kradset lidt i jorden. Her i haven er det lige oppe over med anemonerne, mon ikke også dine er lige på trapperne.

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte
Det er skønt at være med i bedene. De har godt nok lovet regn i dag, men her skinner solen.
Da jeg så dit trekantede bed kom jeg til at tænke på den Magnolie du plantede der, hvordan går det med den ?
Forsat god påske og arbejdslyst.
Kh Linda

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at være gennem med alle bedene.........det er vi også.Og kan se at du også har mos i din græsplæne.Vi har lige siddet og kikket på hvilken gødning vores skal have.
Mine anemoner er heller ikke dukket op endnu.
Godaften knus Jette.........der har 40 års dag på bloggen i dag.

Jette sagde ...

Hej igen.Jeg mente selvfølgelig kun 4 år.Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Ja, det var dejligt at komme i haven i det gode vejr. Ja,jeg kan godt se på jeres blogge, at I også har nået en del.
Min magnolia har det godt. Den er vokset meget og har faktisk en hel del knopper i år, så det er spændende.
Ja, jeg så på din blog Jette, at du har 4 års jubilæum. Det er utroligt, hvor tiden bliver af!