onsdag den 10. juni 2015

På spring

Haven i juni med besøg.
For et par måneder siden blev jeg ringet op af én fra Hjørring Havekreds om at de gerne vil komme på besøg og se min have. Det måtte de da gerne. Jeg har meget travlt og følger en plan jeg skal nå hver dag, så haven forhåbentlig kan tage sig ud fra sin bedste side.De kommer på søndag!


Endelig er der knopper i mine iris, som jeg flyttede til et mere tørt og solrigt sted sidste år. Jeg håber, de springer ud til på søndag. De er næsten helt sorte fuldt udsprungne.


Lakrids tagetes. Jeg er spændt på at se blomsterne.


Det purpur og pink bed. Mine dahlier er ikke ret langt fremme. De er ikke forspiret i år og de kolde nætter har nok gjort, at de er nærmest gået i stå, men hvis varmen bliver her,så kommer der nok fart på dem.


Purpur haveknopurt. De er bare blevet store, så næste år skal jeg nok dele dem. Jeg bliver så glad, når jeg kigger på det store staudebed, for planterne er bare vokset rigtig godt efter regnen. 


Sæbeurten har klaret sig godt i al blæsten efter den blev plantet ud som en lille frøplante og nu er den i blomst. Jeg kan rigtig godt lide farven.
Jeg har ellers troet at der nok ikke ville være ret meget i blomst til på søndag, men der sker noget hver dag med solen og varmen - jeg er så glad:)


Stenbedet er luget og porcelænsblomsten blomstrer. I den ene grå potte blomstrer også en gul lewesia.


I stjerneskærms- og kongelysbedet sker der også noget dag for dag. Den største stjerneskærm blomstrer nu.


Den har en pæn lyserød farve. Det var lidt svært at tage billeder i blæsten:)


Nu blomstrer bonderoserne sammen med lægekvasurt. Når bonderoserne takker af, tager kongeliljer over. De er også godt på vej op.


Jeg tror dette bed også skal jordforbedres, det kunne det godt trænge til!


Engblomme købt ved Bangsbo Blomsterfestival.


Det gule krukkebed står meget i skygge. Jeg blev noget overrasket over, at de krysantemum jeg købte i efteråret, er kommet op igen! De er i to af krukkerne. Jeg skal supplere bedet med flere gule jakobsstiger og gul staudedigitalis.


Nøkketunge og gul mynte "Golden Angel". Den sidste har lidt svært ved at klare blæsten og den ene plante er desværre knækket af.


Appelsintagetes i knop.


Pæoner og lupin i blomst - endelig må jeg nok sige. Blomsterne har været længe undervejs i lupinerne, men nu er de da der.


Jeg håber, pæonerne blomstrer på søndag


Roser på vej, dette er Geoff Hamilton. Der er mange knopper i roserne i år, det er nok på grund af al regnen og så den komøg og gødning de har fået. Jeg er sikker på, at det er godt givet ud.


Marguritstiklinger. Der er faktisk knopper i dem også, men de sidder helt inde i midten, så de når nok ikke at blomstre til på søndag!

Der kommer måske mellem 40 og 50 mennesker i haven på søndag, så der bliver noget trængt i min lille have,men jeg glæder mig meget til det.
Jeg tror, sommeren så småt er kommet og med den sidste måneds tids gennemvandning, så har vores haver da et rigtig godt udgangspunkt til at vise sig fra sin allerbedste side. I denne uge har det været en rigtig stor fornøjelse at være derude. I morgen starter jeg for alvor med at vande krukkerne og så skal jeg videre i min "arbejdsplan".

5 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Ja det bliver trængt med så mange i din have, men det ser fint ud, alle dine hjemmesåede planter er jo fine, det er vi ikke mange, der er så gode til som dig.
Jeg får også 50 besøgende på søndag, men jeg har bedre plads til dem :)
Held og lykke med dine besøgende.

Ulla Milbakhaven sagde ...

Hej Birgitte. Der ser rigtig spændende ud i din have. Kan se der er mange ting,der står lige på spring, så håber varmen bliver ved. Jens og jeg kommer og besøger dig næste onsdag sammen med nogle flere efter aftale med Kirsten og Bent fra Aalborg, det glæder vi os meget til. Mange hilsner fra Ulla og Jens Milbak.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Det er da en god del mennesker du får på besøg.
Så kan da godt forstå at du har travlt i haven.
Mit ynglingsbed er dit ørkenbed...........det ser rigtig godt ud.
Håber du får godt vejr til besøget.
God weekend knus Jette

Lone sagde ...

Det bliver da hyggeligt sådan at få havebesøg. Håber du nyder forberedelserne også - ellers er det godt nok et stort arbejde for at blive klar til en enkelt dag. Men - haven ser ud til at være i topform, så havekredsen får sig da en dejlig dag hos dig.

Rigtig god weekend.
Kh. Lone

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak for jeres kommentarer. Dem er jeg glad for. Ja, jeg vil jo gerne have, at det ser pænt og ordentlig ud, når de kommer.
Hej Ulla: I er meget velkomne, jeg glæder mig meget til I kommer.