tirsdag den 18. november 2014

Udeplanter inde.

Så kom middelhavstræerne ind.
Jeg har også pottet mine helichrysum petiolare op og sat dem inde i orangeriet. Inde i huset har den stået på hovedrengøring.


Der er så mange appelsiner på dette træ, jeg har ikke talt dem endnu, men jeg tror, der er over 20.


Citrontræet er også fuld af frugt, de er dog stadig grønne og ikke så store endnu. Jeg tror, der er en 10-15 stykker.


Vi har plukket en del lime i sommerens løb. Der er stadigvæk en del, men de er svære at se, fordi de sidder under bladene.


Oliventræet og eukalyptustræet var der også plads til. Jeg har købt et lysnet, som jeg skal have lagt over oliventræet i december. Jeg tror det bliver fint! :)


Jeg har hentet to duftpelargonier (Dr.Vesterlund) og plantet i en lyserød keramikskål, som min morfar gav mig, da jeg flyttede hjemmefra for 30 år siden. Den er jeg så glad for og min morfar vidste, at jeg elsker lyserødt! Skålen står på det lille bord her på mit værelse.


I fødselsdagsgave fik jeg denne kop med en sammenplantning i. Den var ikke så pæn længere, så i stedet har jeg plantet mit lille ægte kaffetræ i koppen. Den kan blive stort og også få røde bønner. Det bliver spændende om mit træ udvikler sig til det!


Jeg har allerede fået den første julegave af Anders - nemlig denne tallerkenrække, som er blevet spraymalet og nu hænger i køkkenet fuld med kogebøger. Den er jeg så glad for allerede. Nu er det meget nemmere at tage en kogebog ned, hvor de før stod på en hylde tæt sammenpresset og med fare for at alt væltede ned, når jeg skulle bruge en bog!


Her er mine helichrysum. De er ret store - jeg tror nok, der er 12. Jeg håber, jeg kan overvintre dem i orangeriet. Det er en brogetbladet variant, som jeg har købt som små planter hos Odenia.dk 

I eftermiddag har jeg pyntet op ude i haven, men da jeg var færdig, var der for mørkt til, at jeg kunne tage billeder, så det må jeg vise en anden dag.
Nu er jeg heldigvis næsten færdig med oprydning i haven og hovedrengøringen inde (mangler lige køkkenet!) og mangler stadig at luge skyggebedet. Der var for vådt i weekenden til det, men jeg var ude i haven i tre timer og fik ordnet en hel masse inden jeg skulle i skoven og samle naturmaterialer til min oppyntning. Det er en god følelse! :)

7 kommentarer:

Lene sagde ...

Hej Birgitte.
Det er fint at du har fået dine planter ind, de snakker jo om at der kan komme lidt frost, men lad os nu se. Vi har også fået det meste ind i drivhuset, mangler lige et par roser og nektarinen, håber vi får dem ind i weekenden, men Javsen har temmelig travlt med juletræerne. Jeg glæder mig til at se, hvordan du har fået pyntet op i haven.
Med venlig hilsen
Lene

Høneballehaven sagde ...

Nej hvor er du bare flittig med hovedrengøring og alting.
Du kan bare det med middelhavsplanterne, det må være sjovt og spændende at få så mange citrusfrugter. Det er bare med at benytte sig af det, når man har forholdene til det, og det har du jo.

Fru Friis sagde ...

Hvor må det være skønt at kunne opbevare alle de frostfølsomme planter under så fine vilkår.

Tim Skovrup sagde ...

du har sgu' været flittig :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at have så meget plads så alle dine middelhavsplanter kan komme i læ for frosten.
Og dejligt at få gjort huset grundigt rent..........har selv lige været det hele igennem.
God dag Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for, ja, nu er huset i bund og så må jeg vist opgive at få luget det sidste bed, for vejret er ikke til det!

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for, ja, nu er huset i bund og så må jeg vist opgive at få luget det sidste bed, for vejret er ikke til det!