tirsdag den 28. oktober 2014

Lyserøde farver i oktober.

Lupin og ampelpileurt klædt i lyserødt.
Det må skyldes varmen, at planterne opfører sig som om de var i Syden!


Hvor blev jeg glad, da jeg så denne lupin - den er så flot lyserød. Jeg ved ikke hvad det er for en, for det var nemlig meningen, at den skulle være rød! Jeg elsker jo lyserødt og så er farven vist også lidt aktuel i disse dage, hvor der er indsamling til knæk cancer. Så det kan jo ikke passe bedre med lyserøde farver i haven lige nu.


Ampelpileurten, som jeg har i krukker flere steder, blomstrer stadig med de sødeste små lyserøde runde blomster. Jeg har endnu ikke samlet frø ind af denne plante, men det skal jeg snart se at få gjort! Når dette er overstået, vil jeg prøve at overvintre dem i orangeriet - måske kan de klare det.
Billedkvaliteten på disse to billeder er vist ikke den bedste, da det var ved at være mørkt og linsen derfor var langsom.

Nu er alle dahlier klippet ned og jeg har tømt de første 7 krukker i dag. Der mangler dog stadig en del og mit mål er, at jeg skal være færdig til weekenden med at tømme krukker. Jorden er meget våd i krukkerne og nogle af dahlierknoldene var faktisk noget smattede, så jeg må vist sørge for at de kommer op nu, selvom der endnu ikke er tegn på frost.

Nu kan min bog lånes på mange biblioteker, så det er også en mulighed at spørge efter den dér, hvis nogen er interesseret. Der er stadig mulighed for at købe bogen, men man skal være hurtig for der er ikke mange eksemplarer tilbage!

6 kommentarer:

Tim Skovrup sagde ...

Mine dahliaer står fint endnu, så jeg giver mine et par dage måske uger endnu, eller når frosten tager toppen :)....

Din bog kan jeg godt anbefale :)

Høneballehaven sagde ...

Hvis vi ses næste år, vil jeg blive glad for en ampelpileurt igen :)
Dejligt med en lupin, det ligner Blossum, synes jeg. Det er ikke nemt at tage billeder, når det er halvmørkt.

marie sagde ...

Hos os sår ampelpileurten sig selv i lange baner og overvintrer også frostfrit i vores gamle stald, hvor der ikke er ret meget lys.

Frk. Anemone sagde ...

Lupinen er da sød, men nu må den snart gemme kræfterne til næste sommer... Mine få Dahlia står i bedene i haven og jeg venter nok til de har fået en snert af frosten før jeg tager dem op.

Jeg så godt på bibliotekets nyhedsmail at din bog nu kan lånes, det er da lidt sejt :) Jeg læser nu bare i mit eget eksemplar :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte,Hvor er den fin din rosa lupin.............har også haft en enkelt der havde gemt sig.
Har stadig dahlia i mine bede.
Flot at din bog nu kan lånes på biblioteket.
God dag Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej alle 5. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg glad for. Ja, jeg er også meget stolt over, at bibliotekerne har bestilt mine bøger.