torsdag den 30. oktober 2014

I går kom chili planten ind

Ompottet, bruset i sæbevand og står nu inde i et vindue
i trappegangen.


Jeg har læst, at en chilli ikke så gerne vil have under 10 grader. Sidste år havde jeg en plante i orangeriet, hvor nattemperaturen lå på mellem 5 og 10 grader. Planten gik til. I år prøver jeg at have den inde i huset.
Planten har været angrebet af en eller anden slags larve, så jeg skiftede jorden ud og sprayede rødderne med brun sæbevand iblandet hussprit og da den var pottet om, sprayede jeg hele planten grundigt. Det var et råd, jeg fik, at TV-gartneren Henrik Arildskov. Der var mange chili på og flere blomster på vej, så nu er jeg spændt på, om jeg kan holde liv i den her i vinter!
I morgen skal jeg tømme endnu flere krukker med dahliaknolde. Jeg må se i øjnene, at når jeg har sent fri nogle af dagene, bliver det for mørkt at komme ud og få noget lavet. 

6 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja det er ikke til at nå noget i haven mere, når du kommer hjem fra arbejde, fra nu af går det stærkt med mørket. Håber din chilli klarer det.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Det er da ren chilli wellness, jeg håber den takker med masser af nye chilli i den kommende tid ;)
Nej det er ikke let at nå noget ude efter arbejde, så vi må satse på godt vejr i de kommende weekender ;)

www.AnettesFlora.com sagde ...

Hej Birgitte!
Vores chiliplanter har også været angrebet af noget der æder af bladene, troede faktisk det i sommers var mariehønsene, men det kan være de har været der for at gøre kål på det der åd;-) Overvintrede også chili sidste år, det var første gang, og ganske let, men planten har ikke givet så meget som året før, men den er til gengæld vokset sig til en god stammen.
Spændende hvad din plante vil, du har da gjort det godt for den.
Hilsen Anette

Tim Skovrup sagde ...

det bliver spændende at se om du kan holde liv i planten :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Ja !!! det bliver hurtigt mørkt nu.........men dejligt at du har dit skønne orangeri.
Spændende om du kan holde liv i din chilli.
Jeg har stadig tre dahlia i jorden......og de blomstre lige så fint.
Men det vare nok ikke længe før de kommer op.
Rigtig god weekend knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg rigtig glad for. Ja, chillien ser ud til at have det fint indendøre, den skal dog have meget vand! Måske man skulle have et projektørlys i haven!!