søndag den 28. september 2014

Kursus og havebloggerbesøg

Kursus hos Staudefeen og MP Havedesign.
I går blev jeg hentet kl. 7.15 af Lene fra Bedstemors Have. Vi skulle nemlig på kursus på Fyn. I såning og deling samt stiklingeformering af stauder. Det var en rigtig dejlig dag og vi fik en del planter og frø med os hjem. Jeg lærte lidt nyt, men blev i høj grad bekræftet i, at det jeg gør, er det rigtige - det var dejligt!
I dag var jeg afsted igen - jeg skulle nemlig besøge Lene med bloggen Bedstemors Have.


Lenes smukke drivhus, med rigtig god plads. Jeg tog rigtig mange billeder og viser her nogle udvalgte. I drivhuset havde hun en hel hylde med ene forskellige paletblad.


Hun havde også en del forskellige mølplanter.


De har en god duft.
Da vi havde set drivhuset gik vi ud i haven - den er kæmpestor - en meget stor planterig landbohave, hvor jeg udover at tage billeder også fik lov at tage nogle frø!


Dette skulle være jordskokker. Inden vi kommer længere ud i haven, tog jeg et par billeder af Lenes fine hjemmelavede betonting.Ved siden af Lene ligger der en fin pude af beton - den var rigtig fin og sjov.


Her er Lene på vej gennem en åbning ud til de omstødende marker, som også hører til huset.
Vi går videre ind igennem en lille skov:


I skovbunden vokser der alpevioler, som spreder sig som et tæppe, de var så søde og var noget af det eneste, der kunne gro dér. Lene har forsøgt en del forskellige planter, som ikke trivedes, men alpeviolerne gør.


Skoven ligger i bunden af haven og man går igennem en sti og kommer ud i den anden ende. Her står der en stor hjortetrøst. Hun har tre forskellige slags, blandt andet en hvid, det vidste jeg ikke man kunne få. 


Der var også en kæmpestor duehoved.


Læge kvasurt op mod en græs - det synes jeg så rigtig godt ud. Der var nogle græsser i haven og Lenes plan er, at der skal være flere. Hun har en lille planteskole med oppottede planter og dér stod nogle fine græsser, som skal plantes ud.


Violfrøstjerner var der også. Haven er mange steder vokset meget op, men der var også etableret nye bede og flere var på vej.


Hortensiaer var der en del af og de var meget blomsterrige. Her er der en blå.


Her vokser en kæmpestor klatreklematis op i et fyrretræ, som man næsten ikke ser for klematis'en. Det var virkelig imponerende - jeg har aldrig før set så kraftig og stor en klematis.


I sådan en stor have er der god plads til asters, denne her var så sød med små blålilla blomster.


En snerle.


En meget stor gul træpæon, som jeg fik frø fra. Stjerneskærm var der flere steder i haven og dem fik jeg også frø af. Heldigvis havde jeg mange lommer!


En meget smuk rose. Faktisk har Lene utrolig mange roser, som er en af hendes yndlingsplanter. Der var så mange forskellige, så jeg slet ikke kan huske hvad de hedder!


Kobjælder i blomst - det er vist usædvanligt på denne årstid, de spreder sig på en skråning ned mod en fin siddeplads, hvorfra man har udsigt til frugthaven.


Frugthaven, som lå meget lavt nedad en skråning, det var meget smukt.


Kaprifolie med bær! Det har jeg aldrig set før.


I en lille del af haven var der anlagt en japansk have. Det var et meget fredfyldt sted med en dam fuld af fisk.


Denne sten har Lene selv hugget ud, den er også placeret i den japanske have.


Lene har et yndlingstræ, som jeg desværre ikke kan husker hvad hedder, men blomsterne dufter helt fantastisk.


Væk fra huset og på den anden side af indkørslen var der en dahliahave, som også består af en skærehave. Det var et helt fantastisk blomsterflor i de dahlier og der var rigtig mange!

Smukt smukt smukt!


Et fint stilleben med staldvinduet. Også i denne del af haven var der mange roser.


Dette ses her. Lene syntes ikke bedet var optimalt, men jeg var vild med det!


Hele haven var så blomsterrig og også rig på mange planter og træer. Det var rigtig spændende og jeg opdagede slet ikke hvor hurtigt tiden fløj afsted. Lene var god til at fortælle om bedenes opbygning og plantevalg samt om kommende projekter i haven. Det var rigtig interessant og jeg er meget glad for, at jeg nu har set haven i virkeligheden. Tusind tak Lene for en god dag!

8 kommentarer:

Jette sagde ...

heej Lisbeth.Det var da en travl weekend du har haft.Men dejligt når det er noget man interesserer sig for.Og dejlige billeder fra Lenes have.
Har selv været på plantemarked i Lyngby i dag...........viser billeder af de bloggere der besøgte markedet.Fik da lidt med hjem til mit nye bed.Og græsser var dominerende på markedet.
God aften Knus Jette

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det var da dejligt med en tur i Lenes have, tak for den. Ja hun har godt nok mange georginer, må man sige og mange andre fine planter. Den for dig ukendte er et skæbnetræ (Clerodendrum), jeg har den også i haven.
Hvis Lene læser med, vil jeg gerne bytte et eller andet med en lille bid af den hvide hjortetrøst :) Jeg regner jo med, at vi ses her til foråret, som vi plejer.

Vivi sagde ...

Det lyder som en dejlig weekend :-)
Det er altid spændende at være på havebesøg.
Er der ikke så meget nyt at hente på et kursus, er det som du skriver godt at blive bekræftiget i, at man selv gør de rigtige ting ;-)

Frk. Anemone sagde ...

Ja, du er på rette kurs med såning og stiklingerne, dejligt med både lidt nyt og at blive bekræftet.
Lene har da en vildt imponerende have og store arealer med plads til mange ting. Sødt med de små alpevioler i skovbunden, flot med de mange Dahlia og roser - tak for en fin stemningsrapport fra hendes have.

Ødisserne sagde ...

Hej Birgithe, det var sjovt at se cyclamen i skovbunden her. Mon der er nogen tricks til specielle forhold de trives under, for jeg kan i al fald ikke få dem til at overvintre i krukker. Måske jeg skulle google lidt :-)

Georginer er også flotte, både hos dig og Lene. Og den plettede græs sammen med kvæsurt var lidt af en oplevelse at se. Desuden vil jeg tage ideen med hosta omkring træerne med mig fra frugthaven.

Tak for turen.
Hilsen Lene

Lene sagde ...

Hej Birgitte
Ja vi havde godt nok en travl weekend, men hvor var det hyggeligt, både turen til Fyn og at have besøg af dig i haven. Det er altid en fornøjelse at have besøg af en der gider høre på alt min snak om blomster. Og du overholdt det du lovede, man kan næsten ikke se alt ukrudtet :-)
Med venlig hilsen
Lene

Henrik sagde ...

Skønt med et kig i en anden have end de jeg ellers selv følger fast, sikke god plads hun har hende Lene. Drivhuset ser flot ud på soklen af røde sten, et rigtigt engelskhus.

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Jeg er glad for, at I kunne lide billederne. Ja, jeg er også interesseret i de alpevioler og vil se om jeg kan finde dem hos en blomsterhandler!