onsdag den 3. september 2014

Et nyt lille bed og citrustræerne

Endelig fik jeg lavet et bed med især stjerneskærm i!
Jeg er blevet lidt vild med stjerneskærm efter at have set hvor fine de var hjemme hos Ege! Nu har jeg lavet et bed med 5 stjerneskærme i selskab med digitalis, kongelys og lammeører. Det bliver nok lidt svært med at regulere højderne i bedet, men nu venter jeg til næste år for at se resultatet, når det hele er i blomst.


Bedet er ca. 1 meter i diameter og er i forlængelse af det lille stenbed.


I stenbedet har jeg lidt forskelligt, blandt andet denne porcelænsblomst, som jeg har købt i en lille potte. Den er allerede vokset godt.


Stenbedet består hovedsageligt af planter, jeg har købt som færdige juledekorationer i december måned sidste år. Da de begyndte at se kedelige ud, plantede jeg dem ud som en slags genbrug og de klarer sig fint.


Dette lille nåletræ er også vokset en del i løbet af sæsonen. Sidste efterår købte jeg også et par små Hebe, som også blev plantet ud her og det går også fint med dem. Jeg synes, det er en god fornemmelse at "redde" planter fra plantedøden og se om de kan komme sig og det er skøn fornemmelse, når de får genvundet sin grokraft igen.


I weekenden købte jeg igen et par Hebe-planter, som er plantet ud i krukker.


Der er endnu ikke grund til at sætte havemøblerne ind, så denne Hebe pynter på bordet.


På bænken yderst til venstre er der en større Hebe. Den håber jeg, klarer vinteren, for jeg synes, den er meget dekorativ. Under den brogetbladede pil har jeg plantet to alpevioler, som kan stå indtil frosten sætter ind. Hvis jeg husker det, tror jeg nok, jeg tager dem ind inden frosten.


Mit appelsintræ er fyldt med grønne frugter, der modnes i løbet af vinteren. Jeg har ikke talt dem, men jeg tror bestemt, der er ligeså mange som sidste år, hvor der var 25.


Limetræet (Lima Verde) er gået helt amok. Der har aldrig været så mange frugter på det før. Til aftensmaden i dag (fiskefrikadeller) plukkede jeg to lime for at bruge saften til at komme over frikadellerne.


Citrontræet har ikke sat ligeså mange frugter som sidste år. Mange små frugter bliver sorte og falder af! Jeg har en teori om, at det skyldes jeg har været nødt til at vande med vandhanevand en stor del af sommeren og selvom jeg har gødet med flydende gødning ved hver vanding, har det ikke kunnet gøre det. Citrustræer tåler ikke kalk og det er der meget af i vandet her hos os. Men denne teori passer jo ikke på appelsintræet og limetræet, som har fået samme behandling, men jeg har hørt mange sige, at citrontræer har sværere ved at sætte frugt. Men mit træ har dog sat en del frugter og vi har også plukket nogle her i løbet af sommeren.
Jeg holder foredrag om citrustræer og pelargonier - er I interesseret kan I læse om mine foredrag på www.blomsterforedrag.dk
Jeg starter op den 15.september og har samlet tilmeldinger til foredrag både den 15. og 16.09. 

4 kommentarer:

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
fint lille bed du har lavet, det bliver spændende at se det til næste år.
Tak for oplysningen om at citrontræer ikke kan li kalk, jeg har lige fået en lille selvsået plante af en kollega ;)

Høneballehaven sagde ...

Dejligt med et nyt bed, det ser fint ud. Men dine citrustræer er da det flotteste, hvor ser det godt ud, sådan nogen kan man ikke have, hvis man ikke har en udestue, så jeg må nyde dine i stedet.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Fint nyt bed du har lavet..........spændende at se det til næste år.
Og må da lige huske at mit citrustræ ikke skal have kalkholdig vand.
God aften Knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej I tre. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem er jeg glad for. Jeg er rigtig glad for, at jeg kunne imponere fru Høneballe! Det havde jeg ikke troet.