torsdag den 13. juni 2019

Fotos mellem bygerne.

En masse regn de sidste dage.
Det hele gror rigtig godt - også ukrudtet. Nu har jeg forsøgt hele ugen at komme ud at luge, men der er simpelthen for vådt. Jeg håber, det kan lade sig gøre efter arbejde i morgen. :)


Det er så mange knopper i roserne i den del af haven, jeg kalder rosenhaven. Forrest er det et pæon- og bonderosebed. Der er tre liljer i midten af bedet, som blomstrer, når pæoner og bonderoser næsten er færdige. Under blommetræet har jeg lupinus blossom og storkenæb Rozanne. Op af de tre stolper vokser der en hvid staudelathyrus, jeg såede for to år siden. Den når nok ikke helt op i toppen af stolperne i år, men måske til næste år!Jeg har købt en trekvart vintønde med et hul i bunden, så man kan plante i den. Jeg har sat thuja deri. Jeg har et ønske om, at thujaen skal nå op til tagrenden på huset og grunden til at den er plantet i tønden er fordi hvis jeg plantede den i jorden, så ville den blive kæmpestor og kæmpebred og bar forneden. Det bryder jeg mig ikke om, så jeg har en idé om at den bliver begrænset i væksten, når den har begrænset plads. Det er faktisk en lille thuja på 20 cm jeg købte for nogle år siden i en juledekoration. Jeg synes, tønden er rigtig flot. Jeg købte den på nettet og fik den leveret.


Jeg har plantet lidt hængende sommerblomster i tøndens kant.


Græsset er ved at blive flot grønt over det hele. I år kan jeg rigtig nyde al den jord jeg kørte ud med skovl og trillebør sidste forår for at jævne græsplænen ud og også som jordforbedring i bedene. Jeg tror ikke, det har været forgæves:)


I kulvognen har jeg hjemmesået appelsin-tagetes.


Jeg har sået tomatplanter og fik en hel masse. Jeg har foræret nogle væk, sat nogle i det lille vægdrivhus og så prøver jeg med 4 planter i murerspande på friland. Her står der to af dem. De har det rigtig fint.Jeg er så glad for mine kageopsatser. De står fint selvom det blæser, men de står også på borde, der står i læ.


Gerbe rose er den første rose, der er sprunget ud i år.


Rosen The Sheperd er abrikosfarvet. Jeg håber ikke, at blomsterne regner væk, når de er udsprungne.


Denne storkenæb er lavtvoksende. Jeg kalder den Høneballe-storkenæben, da jeg har fået den af fru Høneballe. Jeg kan sikkert godt dele den nu eller måske senere.


Nogle steder under hækken vokser brogetbladet efeu. Jeg går og hygger mig med et lille projekt, hvor jeg har lavet nogle stiklinger, som jeg planter ud i krukker. Her er der nogle i hængeamplen ved fordøren. Målet er, at de skal blive tætte og fyldige og være grønne hele året rundt. Jeg har en potte med flere stiklinger i drivhuset og tænker, jeg skal lave noget småt med dem og kageopsatserne som supplement til det, der allerede er sat på dem.


Inden længe skal dahlierne have støtte. Jeg benyttede mig af Haveselskabet tilbud om bueformede bambuspinde til at holde planterne på plads og har dem jeg skal bruge rundt omkring.


Dette krukkebed bliver blåt og gråt. I den midterste krukke foran har jeg en sølvfarvet elefantøre, som jeg har haft som stueplante her i vinter. Den er ikke hårdfør, men trives godt hele sommeren udenfor.


Flere krukker.


Slangeurt, clematis og gulbladet søjletaks. Bagest til venstre er det en klokkefrøstjerne med mange knopper.


Stjerneskærm og mørk vortemælk.


Velduftende natviol.


Blå iris, lægekvasurt og i midten en lyserød torskemund.


Hvide stjerneskærm, brogetbladet sct.hansurt med hvideblomster og så min nye grønne stikkelsbærbusk. I kasserne har jeg små jordbærplanter, som jeg har købt hos Føtex.dk. De var dog ekstremt små, nærmest kun rødder og nogle er slet ikke begyndt at gro, så jeg ved ikke rigtig, hvad dette skal ende med. På den anden side af plantevæggen har jeg stedsegrønne bregner.


Den fjerde frugt i Pomelo-træet, som overvintrer i orangeriet.


Alchymist på vej.


Terrassen.

Jeg har solgt så mange pelargonie-stiklinger, at jeg har fået råd til at købe 2.sorterings ægte lammeskind til stolene i orangeriet. Man sidder bare rigtig godt og det er vildt hyggeligt.


Jeg har sået et brev med forskellige paletblad, som skal fungere som sommerblomster i haven. De venter på bedre vejr.

Det var hvad jeg lige havde at vise i dag.

4 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Ja men tak for kigget.

marie sagde ...

Haven strutter, og lammeskindene ser så indbydende ud.

sølvi sagde ...

Så fantastisk. Mon ikke du holder åben have igen i år ?

Aqur Printing Jakarta sagde ...

The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Cetak Buku Murah wish you deign to visit my website, thank you :)
Aqur Printing
Jasa Cetak Murah
Jasa Fotocopy Murah
Cetak Buku Yasin
Cetak Buku Umroh
Digital Printing Murah
Digital Printing 24 Jam
Digital Printing Jakarta