lørdag den 14. september 2013

Stemningsbilleder fra orangeriet

Anders kom hjem i torsdags....
og har det nogenlunde, men har ikke helt genvundet alle kræfterne endnu, men det kommer. Vedrørende mig selv, så er det som om, at jeg endelig kan slappe helt af og det skal jeg love for at jeg også gør. Jeg får intet lavet og sidder bare lige så stille og nyder det ude i orangeriet sammen med Anders!


Jeg har fået lov til at holde fri torsdag og fredag, hvor Anders kom hjem. Men jeg kan mærke, at jeg godt kunne bruge et par ugers ferie herhjemme sammen med ham, men det kan jeg ikke.


Der var sådan et godt lys i orangeriet i torsdags og det forsøgte jeg at fange med kameraet.
Jeg synes, det er lykkes meget godt.


Jeg har rigtig mange pelargonier i øjeblikket og de trænger til at blive nurset,så det må jeg se at få gjort!


De er meget blomsterrige og det har de været hele sæsonen igennem. Med det milde vejr, går der nok en måneds tid mere, før de går i dvale.


Det er et dejligt rum lige i øjeblikket, med en behagelige temperatur og klima.


Jeg håber, det varer længe endnu, før der skal gang i brændeovnen! Men heldigvis har jeg et ordentlig lager af træpiller, som jeg købte i vinters. Der skulle gerne være til to vintre mere, det er en rar fornemmelse.


I torsdags sprang rosen The Sheperd ud og det gjorde mig rigtig glad, så jeg måtte ud med kameraet.


Den er sart abrikosfarvet og jeg har tre styks i mit limegrønne og abrikosfarvede bed, som jeg er ret godt tilfreds med i år.Jeg lagde mærke til i går, at der var mange musvitter i haven, det glæder mig. Det er en sød fugl og så spiser den bladlus! Inden længe skal vi nok snart til at fodre fuglene.


Det lille æbletræ er fuld at æbler og de skal snart plukkes. I går plukkede jeg pærer og de er så gode. Æblerne er også bare gode og de plejer at være meget flotte uden orm eller mærker, så jeg glæder mig til at smage dem!

9 kommentarer:

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Hvor er jeg glad for at høre at Anders er kommet hjem.Så jeg kan godt forstå at du gerne vil slappe af og hygge om ham.Godt at i har det dejlige orangeri hvor i kan nyde alle dine dejlige pelargonie.Der er altid noget der trænger når man har hus og have.Er selv lige blevet færdig med mit nye bed....synes selv at det er blevet rigtig godt.
Rigtig god weekend til dig og Anders knus Jette

mamses oase sagde ...

Åh hvor er det skønt for dig Birgitte, at du har fået Anders hjem igen.
Sørg nu for at være lidt god ved dig selv, og få slappet ordentlig af. Jeg ved selv hvor hårdt det er at være pårørende, det er ufatteligt stressende, (også bagefter hospitalsindlæggelsen)Det tager lang tid før det bliver "hverdag" igen.
Så er det skønt at i har jeres orangeri, hvor i kan sidde og nyde det hele i fred og ro.
Du har skisme da mange Pelargonier, der ser helt sydlandsk ud. Heldigvis er det jo en taknemmelig plante, så der skal ikke så meget til før de igen strutter af velvære.
Kan i nu have det godt begge to, og nyd hinanden.
Knus Marianne.

Frk. Anemone sagde ...

Hvor er det dejligt at Anders er kommet hjem igen, fortsat god bedring med ham. Du skal bare tillade dig selv at slappe af sammen med ham og ikke stille for store krav til dig selv i kommende tid. Men mon ikke det går an at nurse pelargonierne lidt...

Orangeriet ser skønt ud og jeg kan forestille mig hvor dejligt der er at sidder derude og nyde sensommerens lys.

Unknown sagde ...

Det er et smukt orangeri, I har - det må være skønt at sidde derude og slappe af og nyde tilværelsen :-)

Høneballehaven sagde ...

Godt at høre, at du har fået Anders hjem igen, klart du slapper af, når han er hjemme, så må og kan du nyde det og skal ikke farte på sygehuset hele tiden. Fint du fik et par fridage.
Jo det er et smukt lys i orangeriet, du har fanget det så flot. The Shepherd er så flot, jeg kan godt forstå, du blev glad, da du så den.

Hald sagde ...

Hej Birgitte. Godt at høre, at Anders endelig kom med dig hjem!:) Synes da bare du/I skal give jer den tid I har lyst at bruge sammen i jeres dejlige hjem, og ikke have dårlig samvittighed over det der skal gøres. Det har jo også været en hård til for dig!
Nyd du nu bare, at Anders er kommet hjem til dig og at havens blomster og bede stadig byder på nye blomster som I nu kan nyde sammen:-D
Hils ham endelig god bedring.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Hvor er det dejligt at Anders er kommet hjem til dig igen ;o).
Det lyder rigtigt fornuftigt og hyggeligt med nogle afslapnings dage hvor i kan nyde hinandens selskab i jeres skønne orangeri ;o)
Det er helt utroligt hvor frodigt og friskt det hele ser ud endnu ;o)

Bente sagde ...

Dejligt at høre, at du har fået Anders hjem igen!
Jeg kan da godt forstå, at I så hygger jer sammen i jeres dejlige orangeri!
Pelargonierne er jo heldigvis så taknemmelige, at de ikke løber nogen steder selvom de ikke bliver puslet om hele tiden. Præcis derfor elsker jeg dem!

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres søde kommentarer. Dem blev jeg godt nok glad for. Jeg har læst dem flere gange i ugens løb. Ja, pelargonierne er taknemmelige planter og kræver ikke særlig meget, det er godt! Der er blevet køligere nu og det kan også mærkes i orangeriet, så vi fortrækker lidt indendøre i stedet!