søndag den 26. juni 2016

En stille søndag

Ikke så meget på programmet i dag.
Vi var til min yngste nieces studentergilde i går og kom meget sent hjem, alligevel vågnede vi tidligt, så jeg har været noget træt i dag. Jeg ville så gerne se Eges have i dag, men jeg var for træt til den lange cykeltur (7 km hver vej), så jeg blev hjemme. Det er ærgerligt.


Jeg vidste ikke, det var rosens dag i dag, men jeg fik da taget et par billeder af mine roser. Der er en del hoveder, der har taget skaden af regnen, så jeg skal nok ud at deadheade en af de nærmeste dage.


De røde roser langs med huset er altid meget blomsterrige. I ugens løb fik jeg luget i bunddækket, hvor der godt kan vokse noget langt græs, som heldigvis er nemt at hive op. Det er tæppepileurt, jeg bruger som bunddække.


Lægekvasurt og kongeliljer. Bonderoserne i bedet er takket af for i år, men så er det godt, at noget andet kan tage over. Jeg glæder mig til duften af liljerne. Jeg har sat 8 løg i det lille bed.


Ampelpileurt er så småt begyndt at blomstre. Man kan vist godt skimte to lyserøde perler. De er bare så yndige. Planten plejer at blive helt fyldt med små runde lyserøde blomster. Jeg har 5 potter med den. Den skal jeg bare have i haven hvert år.


Katost er blevet stor under blommetræet. Den er næsten for stor, men jeg kan nu godt lide de lyserøde blomster.


Jeg har sået hvide solsikker med chokoladebrun midte og har plantet dem i en rundkreds i det runde bed, hvor der er et lillebitte æbletræ i midten. Jeg glæder mig meget til at se dem i blomst. De skulle gerne blive ret høje, men de har ikke helt fået fat endnu efter de blev plantet ud.


Selvom æbletræet er meget lille, er der rigtig mange frugter på.


I skyggebedet har jeg gravet to dagliljer op, da de fik for lidt lys og de har aldrig blomstret dér. På plantemarked i Østre Anlæg købte jeg to brogetbladet hosta, som fik pladsen i stedet. Jeg har efterhånden en del hostaer i bedet og de trives rigtig godt.


Bronzeblad trives også godt dér.


Lodden løvefod i blomst. Dem plejer jeg at plukke ind i en stor glasvase. Som man kan se, har jeg også nogle fredløs i bedet foruden påskeklokkerne.


Bregnerne som står inderst, er bare blevet store. Dem skal jeg passe på, for de er fragtet hjem med fly fra København, hvor jeg fik dem af Mogens og Susanne, som havde dem fra Susannes fars have, så de har en lang historie.


Jeg er så glad for de to riddersporer jeg fik sidste år. Jeg kan godt lide den pyjamasblå farve. De er plantet imellem høstanemoner.


Den anden er ikke nær så langt fremme.


Nu må jeg vist til at kalde min "pind" for et træ, for nu er det højere end mig. Det vokser faktisk rigtig godt.


Geranium Vision såede jeg for 3 år siden, det er først nu, at den rigtig dækker bunden under klatreroserne Parade. Det er da en yndig blomst?


Hjertegræs lever fint op til sit navn.


Her er dagliljerne, jeg har gravet op. Jeg ved endnu ikke, hvad de skal bruges til, så foreløbigt står de ved det lille drivhus i disse store potter.


I efteråret såede jeg brogetbladet hosta. De er lovet væk til en gammel barndomsven og nu har jeg pottet dem op og sat dem udenfor, så plejer de at komme godt i gang. Han skulle meget gerne kunne plante dem ud i efteråret.


Den første dahlia er sprunget ud. Denne plejer altid at være først. Det er en lav en af slagsen med et fint lysegrønt løv. Andre dahlier i haven har mange knopper, jeg håber, de er sprunget ud til åben have.


Forrige uge såede jeg to forskellige tallerkensmækkere, som nu er i gang. Det er den gule milkmaid og så er der også en sort. Jeg er spændt på kombinationen.

I morgen kalder arbejdet igen, men jeg er glad for det, jeg trods alt har nået herhjemme i weekenden.

8 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Hej Birgitte
Det ser fint ud. Dejligt med en stille søndag dagen derpå, det har man brug for, inden arbejdet igen skal passes.
God arbejdslyst.

marie sagde ...

Ja, roserne trænger efterhånden til en overhaling oven på regnvejret, og en del storkenæb kan også skæres tilbage; men dem viser du sjovt nok kun en enkelt af i dag. Bregnerne er så flotte, men hos os laver de rigtig mange udløbere.

Solbakken sagde ...

Du har mange flotte planter:) Jeg såede også tallerkensmækker Milkmaid for et par mdr. siden, men kun én kom op! Tallerkensmækkere skulle ellers være en meget nem plante, men ikke for mig - det er ikke første gang, det ikke er lykkedes for mig.

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Skønt med en stille søndag, nogle gange er det dejligt bare at tulle rundt og lave ingenting.
Hosta er altid et sikkert hit i skyggebede. Ja du kan sagtens kalde din magnolie pind for et træ nu, det er blevet superflot ;)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Jeg er også meget glad for hosta og har rigtig mange..........og forskellige.
Dejligt med en weekend hvor man kan gøre lige hvad man har lyst til.
Godaften Knus Jette

Casa Rosen- en Kolonihaveblog sagde ...

Hej Birgitte, jeg ville også gerne have set Eges have. Måske kan vi få lov at komme og se den når jeg kommer derop næste gang :o) han har sagt at jeg er velkommen hvis de er hjemme. Så kan du jo komme med. Jeg kommer gerne og henter dig :o)
Nå men tilbage til blomsterne, det er vildt som det hele er vokset på de 14 dage siden jeg så din have. Det er skønt at man bare kan trække ukrudtet op for øjeblikket, så er det ikke så slemt at luge.
Du har mage smukke planter.
Kram fra Linda

Fru Friis sagde ...

Det ser herligt ud i din have. Ærgeligt du ikke kom til Ege's have. Den står bestemt også højt på min besøgshaveønskeliste, men jeg har vist lidt længere end du... ;o)

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Mange tak for jeres søde hilsner. Dem er jeg glad for. Jeg har travlt i haven og går ude fra lige efter aftensmaden til jeg skal i seng, da alt gerne skulle tage sig pænt ud til åben have på torsdag i næste uge.
Ja, jeg ved faktisk ikke hvorfor jeg kun har vist den ene storkenæb. Nu vil jeg lave et indlæg med alle mine storkenæb:)
Linda: ja det var ærgerligt. Du er velkommen forbi, så vil jeg gerne give kaffe og jeg vil da rigtig gerne med til Eges have, hvis det er muligt. Tusind tak for tilbuddet!
Ja fru Friis, jeg har en halv time på cykel, så jeg har vist noget kortere end dig :)