tirsdag den 10. marts 2015

Ferskentræ i blomst, 400 potter og lugearbejde.

Nu er jeg halvvejs igennem lugearbejdet.
Jeg har vist ikke fået skrevet tydeligt nok, at min 14 dages ferie først finder sted om 3 uger, men jeg er allerede godt igang med havearbejdet alligevel.


Det er lige før, ferskentræet står i fuldt flor. Det er vist noget med at man skal pensle blomsterne for at forstøve dem, så det bliver nok gjort i slutningen af ugen. Spændende om der kommer ferskner til sommer.


Hos KP Kram på nettet fandt jeg billige plastikpotter - under 50 øre stykket, så jeg købte 400 styks! Det var nemlig et problem at finde potter nok til alle mine pelargoniestiklinger og jeg var nødt til at bruge nogle, der var et par centimeter for store i diameter, men jeg håber, det går alligevel. Disse nye potter er 8 cm i diameter og ikke mere end 6,5 cm høje. Det er en god størrelse både at stiklingeformere og så i.


Det store trekantede bed er færdigluget og alle stauderne er klippet ned. Det var ikke et større arbejde, da jeg havde luget det sidst på efteråret. Mange af stauderne titter op af jorden og nogle er allerede kommet et godt stykke op. 
Af en eller anden underlig grund er de primulaer jeg købte forrige år, meget sene. De kommer først op i juni/juli.


Magnolia/rosenhjørnet blev også luget. Slyngrosen Gerbe er skyggetålende og lige nu er grenene meget bløde, så det var ikke svært at føre dem vandret ud og ind i rionettet. Der skulle komme flere blomster, hvis grenene spændes ud vandret for så kommer der nye blomsterbærende skud på grenen. Jeg plantede slyngroserne for to år siden og de er vokset kolossalt. Der er snart ikke plads til flere grene i rionettet!
I bunden af bedet har jeg pyrenæisk storkenæb.


I drivhuset vokser løgvæksterne dag for dag. De bliver nok snart arrangeret på deres pladser udenfor. I år består farverne af creme og lilla. Jeg plejer at have gule og hvide, men i år skulle det være lidt anderledes:)


Der er også gjort lidt rent rundt omkring krukkerne og dem med stauder i, blev klippet ned.


I år er der kun gået én lille krukke til, men jeg tror alligevel jeg skal have en 5-10 stykker til. Det er som om at bestanden bliver forøget med lidt hvert år.


Slyngroserne Parade med storkenæb Vision i bunden blev også spændt fast i rionettet. Bedet blev også luget i dag.
Nu har jeg været fire bede igennem og 7-9-13 jeg så hverken snegle eller snegleæg. Sidste år tog jeg ca. 10 snegle hele sæsonen, jeg håber, det fortsætter sådan, men selvfølgelig helst slet ingen.

I morgen er det Østbedet, der skal luges. I dag har Anders hjulpet mig med at fragte blomstermuld hjem, for nu skal der snart sås sommerblomster i orangeriet. Staudefrøene spirer så det er en lyst:)

5 kommentarer:

Henrik sagde ...

Uha sikke mange dejlige potter, det er meget tilfredsstillende at plante i samme potter. Lyder som en god pris, jeg noterer mig lige linket. Jeg er slet ikke kommet til at luge i haven endnu, men må jo nok snart i gang, ellers løber det os over ende.
Henrik

Høneballehaven sagde ...

Ja der er gang i den hos dig, selvom du ikke har ferie. Godt du snart er færdig med at luge. Jeg har lang vej endnu med alle de store bede, jeg har. Til gengæld sår jeg ikke så meget og har ingen pelargoniestiklinger :)
Spændende med ferskentræet, men det ser vi nok mere til.

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Dejligt at du er godt i gang med at ordne alle dine bede.............har selv været igennem alle mine.Så nu står den på oprydning i både udestue og drivhus.
Dejligt at du har fået fat i så mange små potter til alle dine stiklinger.
Hvis du savner hvide blomster i år så kan du bare se mit indlæg kun med hvide blomster.
Skønt at du snart har 14 dages ferie..........så kan man rigtig nå noget i haven.
God dag Jette

Bonderosen sagde ...

uh.... god arbejdslyst - og "ferie"... eller .... nej, når det er noget man kan lide, så føles det jo ikke som arbejde....
Jeg har været en lille tur i haven i dag i det skønne vejr... for første gang....
Jeg har også 14 dage tilbage - det er skønt på denne årstid...
Knus Susanne

Birgitte sagde ...

Hej alle fire. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. I dag var vejret helt fantastisk men jeg fik kun en time derude, da jeg altid har sent fri om onsdagen. I morgen er det ligesådan, men nu er der snart weekend.