fredag den 7. juni 2013

Geranium Vision og stolbedet

Roserne er fulde af knopper.....
Jeg har stadig meget at lære om at opbygge bede. Her hos mig er meget vokset kraftigt og hurtigt op, planterne står med mange knopper, nogle er sprunget ud, men generelt set er der lidt for lidt i blomst.


Heldigvis er stauderne godt på vej og jeg har sået en del forskellige akelejer som er plantet ud og nogle stykker mangler endnu. Dem i haven er i fuldt flor. Lupinerne skulle også have været meget længere fremme nu, men de er sat hårdt tilbage af frosten, så hvis de kommer i år, bliver det noget senere.


Roserne er meget tætte og kompakte - de har aldrig været så sunde og flotte at se på, som de er i år, så jeg glæder mig rigtig meget til, at de springer ud. Mit problem er, at når jeg går rundt og kigger på bedene, kan jeg se blomster, der er sprunget ud, men når jeg kigger ud over hele haven, ser det mest grønt ud. Det er som om, at min blomstersæson først rigtig viser sit flor her fra midt juni og hele sommeren frem.


Mine geranium Vision plantede jeg ud den anden aften - seks planter blev det til. De er plantet under klatreroserne Parade, som er op ad plankeværket i bunden af haven. De skulle gerne dække hele bunden af bedet, men der går nok et par år. Det er et stykke med tre roser Parade,


Gavlen ved orangeriet synes jeg bliver pænere uge for uge. Næste lørdag skal jeg til plantemarked i Aalborg og dér skulle jeg gerne have fat i nogle lidt større lyserøde planter til krukker, før bliver jeg nok ikke helt tilfreds med dette bed.


 Mit stolebed er næsten helt fyldt ud nu. Jeg synes, det er så sjovt!
Nu vil jeg gå i blogland - det er ved at være længe siden!

10 kommentarer:

marie sagde ...

Din have er da smuk, og faktisk tror jeg, det er typisk for haveåret, medmindre man bevidst gør noget for det, at der er et blomsterophold efter forårets store flor af løgblomster.

Vivi sagde ...

Det ser nu fint og frodigt ud i din have, men det skal gennemtænkes godt, hvis der skal være kulør på det meste af året.

Høneballehaven sagde ...

Det kan godt knibe med at se blomsterne her til at begynde med, men vi ved jo at de kommer. Jeg har ikke blomst i mine roser endnu, men jeg kunne se at Annette fra Eventyrhaver har roser i blomst.
Det bliver spændende at se, hvad du køber på plantemarked :)

Heidi sagde ...

Hej Birgitte
Nå det er åbenbart ikke kun mig, der syntes at der er for meget grønt og for lidt blomster i haven lige nu ;o).
Jeg noterer flittigt ned, når jeg ser noget spændende der blomstrer lige nu. Dejligt med al den inspiration, man kan finde her i bloglandia ;o)

Bente sagde ...

Du har da både minisyrener og pelargonier i blomst. Jeg synes der er meget hos mig der blomstrer lige nu. Har du ingen bonderoser Birgitte? De blomstrer lige nu hos mig.

Frk. Anemone sagde ...

... men det bliver da et flor lige om lidt hos dig :) Stauderne skal nok give blomster og dine roser vil forkæle dig med blomster, er jeg sikker på.

Hvis jeg ser på hvad der blomstrer hos mig lige nu, er det akelejerne, der er dominerende, men dem har jeg også alle vegne. Nogle af geranierne er også ved at springe ud og så er der løgvækster som Allium og stauden bjergknopurt har blomstret i 14 dage.

Spændende hvad du får købt på plantemarkedet.

Ha' en dejlig lørdag :)

Jette sagde ...

Hej Birgitte.Sjov nok synes jeg at det er i juli/august det kniber med blomster her hos mig.Jeg har meget i blomst lige nu bla.akelejer-iris lupiner-bonderoser-storkenæb dagliljer og clematis.Og den første rose er også sprunget ud.Du må få købt noget på plantemarked der blomstre lige nu.God weekend knus Jette

Birgitte sagde ...

Hej allesammen. Tusind tak for jeres kommentarer. Dem blev jeg rigtig glad for. Ja, jeg har fundet ud af, at jeg gerne vil have mange akelejer og heldigvis har jeg sået en del. Jeg har bonderoser og de blomstrer også nu - faktisk har der aldrig været så mange blomster i dem som i år. Haveknopurt er også i blomst, jeg tror, vi må være meget langt bagud heroppe nord på, for mine iris har ikke antydning af blomster endnu og geranierne heller ikke. Roserne er fulde af knopper og dem er jeg spændt på i år. Nu har jeg også passet og plejet dem efter alle kunstens regler de sidste tre år, så det har måske givet bonus nu. Jeg blev rigtig glad for at læse, at der ligesom er en periode lige nu, hvor løgvækster er på vej væk og så lige om hjørnet kommer det helt store staudeflor.

Landbohaven sagde ...

Gode billeder.
Hvor ser det fint ud hos dig.
Ha´ en dejlig dag.

Birgitte sagde ...

Hej Landbohaven. Tusind tak for din kommentar. Den blev jeg glad for.