mandag den 3. januar 2011

Haven 2010

Gammel vintønde fra Portugal som ny vandtønde.

I Jem og Fix købte jeg denne regnvandstønde med hane. Anders lavede et system med en slange fra nedløbsrøret, så regnen kunne løbe ned i tønden. Når tønden er fyldt bliver vandet i nedløbsrøret ledt udenom og fortsætter ned i kloakken. Det fungerer rigtig godt og hele sommeren er alle krukker og potter vandet med vand fra tønden. Jeg har endnu ikke brugt vandhanen. Der kan være 200 liter vand i den og vejret har været perfekt, så regnen er kommet, når tønden har været ved at være tom. Men så heldig er det ikke sikkert vi er til næste år.
Ved siden af tønden har jeg et rødt krukkebed, bestående af chokoladeblomst, 2 cerise rød og pink pelargonier samt en dobbeltblomstrende flittiglise. Under piletræet har jeg sat to lerpotter med røde klatreblomster ned i jorden i piletræets krukke for at få lidt "blomsterhøjde og fylde" under træet. Ved siden af piletræet har jeg en rød dahlia, som jeg ikke husker navnet på.

Flere pelargonier

For enden af læhegnet ud mod græsplænen har jeg plantet to kæmpekrukker med lilla opstammede dværgsyrener og i krukkerne hængepelargonier i lyserøde og lilla farver. Disse farver giver en god effekt ud mod alt det grønne og jeg synes, det virker sommerligt.

Pelargonier juli 2010


På hylden, som er sat op på læhegnet til terrassen er der 17 forskellige pelargonier. De står i sol fra morgen og hen til midt på eftermiddagen. Jeg vander dem med Blomin gødning i vandet og de vokser fint. Jeg glæder mig til vi kommer lidt længere hen på sommeren for så skal jeg lave stiklinger. Er man en rigtig "Pelargonie-fantast" er navnene vigtige. Derfor har jeg allerede samlet pinde til at skrive på med blyant. Bly holder til alle vejrlig. Næste år skal jeg have en hylde mere nedenunder den nuværende og jeg får helt sikkert brug for mange stiklinger. Det sjoveste er dog at forære dem væk, fordi der er sorter, som er svære at finde hos blomsterhandleren. Det øverste billede er en rosenpelargonie med navnet Daisy. Den bryder sig ikke så meget om at få våde blomster, men dér i hjørnet står den godt beskyttet mod vind og regn.

Solsikker "Italian white" den 16.juli 2010


Som noget nyt såede jeg solsikker i marts måned. Sorten hedder "Italian white" og er cremefarvet med limegrøn midte. De bliver ca. en meter høje. Jeg har plantet dem i røde lerpotter opad en sydvendt væg som vender ind mod haven. Der er mellem 2 og 4 planter i hver lerpotte. Jeg vander stortset dagligt da de stor i sol det meste af dagen.Krukkebedet 16.juli 2010

Nu er der gået godt og vel en måned og dahlierne er kommet godt op Der er endnu ingen blomster. Måske blev knoldene sat i krukkerne og ud for tidligt. De fik en enkelt nat lige inden maj med lidt frost. Den lange kolde vinter har betydet, at krukkerne i det hele taget kom sent ud. I alle krukkerne er der lagt pille-gødning formet som små klokker. Det skulle være langtidsvirkende gødning, købt på planteskole, og skulle være nok gødning til sæsonen. Jeg er dog i tvivl.
Den 9.juni 2010


Mit nye cremegule og hvide dahlia krukkebed med gule hængevioler øverst. Hængeviolerne blomstrer frem til frosten. Endvidere er der sået Italian White solsikker, som er cremefarvede med limegrøn midte i krukkerne længst til højre. Jeg må vente til planterne er kommet op for at se, om de skal arrangeres på en anden måde. Den korngule rose, som jeg ikke husker navnet på, er jeg sikker på, passer fint ind med dahlierne, som er i tre forskellige former.

Ingen kommentarer: