Sider

mandag den 29. august 2011

Squash - Bageopskrift

Bagedag

I weekenden fik vi en kæmpe squash af naboen. Den vejede ca. 1200 gram. Jeg har lavet tatziki af to omgange og i går eftermiddags stod den på bagning.
Nu er jeg på vej på arbejde og hvad er bedre end hjemmebagt kage til mine kolleger til formiddagskaffen i dag?

Da desværre er sket det, at vores videokamera er gået i stykker og skal til reperation, har jeg måttet finde et billede på nettet. Jeg ville allerhelst have et billede af kæmpe squashen!


Jeg har haft opskriften i ca. 25 år og bagt den mange gange, så den kan i hvert fald anbefales:

3 æg
250 gram sukker
2,5 dl olie
400 gram revet squash
350 gram hvedemel
1/4 tsk bagepulver
2 tsk natron
3/4 tsk salt
2 tsk vanillesukker
3 tsk kanel
1,5 dl solsikkekerner.

Æg og sukker piskes. Resten hældes i og røres.
Bages ved 180 grader i 60 minutter.
Mens kagen er i ovnen, laves creme, som skal smørres ovenpå, når kagen af afkølet:

Creme:
200 g flødeost (Ikke fedtfattig)
125 g flormelis
2 tsk vanillesukker
1 tsk kanel.
Det hele røres ud med en ske og stilles i køleskabet indtil det skal smørres på kagen.

I går var dog et kedeligt vejr, men jeg var glad for at have denne squash, så jeg kunne bage. I dag bliver vejret vist ikke meget bedre, så måske laver jeg blommetomalmarmelade, når jeg får fri fra arbejde. (Drivhuset bugner af blommetomater lige nu).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej. Jeg bliver glad for at få en kommentar, så hold dig ikke tilbage. Jeg svarer på alle kommentarer, da det er en stor glæde, at du tager dig tid til at skrive til mig. Mange hilsner fra Birgitte på Nettet.