tirsdag den 26. april 2011

Økologiske jerseygræskalve Børsens Fødevarepris 2011.

Påskemiddagen var en succes
I søndags kom familien til middag og vi serverede økologisk oksesteg. Vores gode ven i Århus, Thorkild har vundet Børsens Fødevarepris med sit projekt om Økologiske jerseygræskalve som kort fortalt går ud på, at når en gammel jerseyko ikke længere producerer mælk nok, bliver den slagtet. Men Thorkild får koen hjem på sine græsenge i stedet for, hvor koen kan nyde sit otium. Græsengene kommer tilbage i deres oprindelige natur med de oprindelige græsarter, når køerne græsser dér. I en mælkeproduktion får køerne kalve for at kunne producere. Hvis kalven er en tyrekalv, bliver den skudt med det samme, da den ikke kan yde mælk. Disse tyrekalve opkøber Thorkild også og sætter dem sammen med de gamle køer på græsengene (To kalve til én ko) og på denne måde får tyrekalven et godt liv i et års tid med masser af godt græs og mælk fra koen, inden den bliver slagtet. Det er dette kød, der er så utroligt velsmagende, at de nu har vundet ovennævnte pris.

Vi har købt noget af kødet og det var dét, der blev serveret i søndags. Familien spiste store mængder og vi havde da også lavet rigeligt, så de kunne få et stykke steg med hjem også.
Jeg lavede én af min mors opskrifter om kalvekød og succesen var hjemme.

Desuden testede jeg børnene om de kunne dufte den rigtige duft fra pelargonium Tomentosum (pebermynte) og pelargonium Dorata (cola). De gættede rigtigt.
Familien havde gaver med til os og to af dem var bøger om pelargonier: 100 Pelargonier af Bent Nielsen og Pelargonier af Tena Ljungquist og Eva Tingstrøm.
I førstnævnte bog er der bagest i bogen en adresseliste med links til pelargoniehjemmesider. Dem vender jeg tilbage til en anden dag, da jeg har et lidt specielt projekt i tankerne! Og det mest pudsige er, at jeg fik denne bog lige som jeg havde allermest brug for den uden at min familie anede noget som helst om det.

mandag den 25. april 2011

Buksbom stiklinger

Topskud i august/september sidste år
Jeg klippede ret mange topskud af buksbom, som er plantet rundt om alle frugttræerne og plantede dem i almindelig blomstermuld i potter og satte dem ud i afdeling C, hvor de har fået vand en sjælden gang imellem igennem vinteren. De ser meget grønne ud og når jeg trækker lidt i dem, virker det som om, at de sidder godt fast i jorden. Dette er i hvert fald et tegn jeg tolker som om, at de har slået rod.
I dag har jeg sat dem udenfor opad væggen i udhuset og dér vil jeg lade dem stå hele sommeren igennem. Jeg tror, jeg har hørt eller læst, at man først kan plante dem ud i haven, når de er to-årige. Så først til næste forår, kan jeg plante dem ud. Så skal de plantes omkring mine ovale rosenbede. I år vil jeg tage endnu flere topskud for på den måde kan man have en forsyning hvert år. Jeg ved ikke hvor mange jeg kan få brug for, men da alle mine buksbom omkring frugttræerne skal klippes i år, bliver der masser af topskud!.

Der er en 4-5 stykker i hver potte
De er meget langsomtvoksende, så det skal nok passe, at de skal være to-årige. Nu vil jeg følge dem nøje igennem hele sommeren og så hvor meget de kommer sig!

Min krukkehave

At arrangere og placere krukker med indhold i forhold til hinanden:
I dag har jeg fået placeret mine krukker i 5 forskellige krukkebede. Et på terrassen, et omkring drivhuset, et ved plankeværket mellem indkørsel og haven og to i indkørslen.
Jeg har taget chancen og plantet alle mine dahlia knolde i krukkerne i dag og håber på, at der ikke kommer mere nattefrost. Jeg havde 15 knolde. Samtidig såede jeg Italian White solsikke i tre krukker.

Terrassen med rosenbedet på den ene side.
Jeg havde opbevaret dahliaknoldene i trækasser - farveopdelt - og så tog jeg dem og lagde dem ud i de krukker, jeg syntes de skulle være i og først da jeg havde lagt dem alle i krukker, begyndte jeg at plantere. På terrassen kommer bedet til at bestå af farverne pink, lyserød og purpurfarvet. Her er der plantet 5 forskellige dahliaer og i resten af krukkerne skal jeg plante mine sommerblomster - stolt kavaler og kongelys samt pelargonier.

Bedet ved plankeværket mellem indkørsel og haven.
I dette bed er farverne holdt i cremegult og hvidt. Her har jeg plantet 8 knolde og sået tre krukker med italian white solsikke. Jeg blev forbavset over, så mange frø, der var i posen og hvis alle frøene kommer op, bliver der mulighed for at forære mange væk. Det vil jeg glæde mig til. I dette bed skal jeg også plante den grønne frøken hat, som vokser i vindueskarmen. På toppen af plankeværket har jeg seks altankasser, som skal plantes til med gule hængevioler ligesom sidste år. De blomstrer rigt helt frem til frosten. Det er frø, jeg tog sidste år, som nu er ved at være så store, at jeg kan plante dem ud. To af dem blomstrer allerede. Den gule rose husker jeg ikke navnet på, men den har overlevet vinterens kulde i krukken uden problemer.

Bedet omkring drivhuset
I dette bed skal farverne holdes i blåt og lilla. Der er to store krukker på hver side af drivhuset op mod væggen. Heri skal jeg plante mine blå klokkeranker. (De gule er der gjort klart til i det cremegule og hvide bed). Jeg har plantet to lilla dahliaknolde og så er det også meningen at mine duftpelargonier med lilla blomster skal arrangeres i dette bed. Jeg skal bare lige male muren ved afdeling C, før jeg kan sætte krukkerne helt som de skal stå og så skal drivhuset gøres rent. Det håber jeg på, jeg kan næste weekend.

De sidste to bede ude i indkørsel har jeg ikke fotograferet i dag, da der ikke er plantet noget endnu. Men dér hvor oliventræet står ved fordøren, skal bedet være hvidt og gråt. På modsatte side skal det være lyserødt.

Jorden i krukkerne har jeg købt i Plantorama. Marianne og Flemming var så flinke at køre mig derud med bil og trailer. Jeg havde nemlig sæt et supertilbud på champost med naturgødning, specielt god til krukker, hvor man kunne købe jorden til halv pris. Jeg købte 500 liter rigtig god champost, der duftede friskt og jeg kunne se gødningen iblandet. Jeg tror, at dette jord vil være med til at blomsterne rigtig kommer til at trives. I dag har jeg brugt 250 liter. Jeg tror ikke, jeg har nok, men så vil jeg supplere med en god muldjord og heldigvis har jeg stadig masser af organisk gødning i pilleform som supplement til jorden.
Nu er jeg noget øm i ryggen. Jeg må indrømme, at det var hårdt at løfte og flytte rundt på krukkerne, som var fuld af jord og vand og min løfteteknik var vist ikke helt korrekt!

lørdag den 23. april 2011

Kommentarer her på bloggen

I gennemsnit 10 læsere hver dag men i påsken helt vildt

De sidste to dage har der været 60 læsere inde på bloggen. Det giver mig lyst til at skrive, at det kunne være sjovt at få en kommentar.
Hvis man vil sende en sådan, skal man klikke på "kommentar" i det indlæg, man gerne vil kommentere. Herefter skriver man sin tekst og kan vælge profilen "anonym" og evt. skrive sit navn i kommentaren eller hvis man har en googlekonto, kan man anvende den. Så trykker man på "Vis eksempel" og her skal man skrive de bogstaver af, der kommer frem. Når dette er gjort trykker man på "send kommentar".
Herefter bliver kommentaren udgivet på bloggen.

Afdeling E

Nu er der lagt fliser
I afdeling E er vi blevet færdige bortset fra, at vi mangler ca. 10 fliser, som vi havde for lidt.
I fredags startede vi med at grave ud. Der var store mængder af skvalderkål, som vi har gravet væk og fjernet alle rødderne. (Jeg er rimelig sikker på, at alle rødder er væk, dette er nemlig yderst vigtigt, hvis man ikke vil have skvalderkål igen!). Da vi havde gravet jorden væk, viste det sig, at nedenunder var der et støbt cementgulv. Det var dog så ujævnt og med huller, at vi alligevel besluttede os for at køre grus på og lægge vores fliser.

Så frygtelig og forfærdelig så der ud i afdeling E, før vi gik igang. Afdeling E ligger bagved vores udhus og det er dér vi har vores brændestabel. Plastikken har været brugt til at dække over brændet og så har vi opbevaret diverse sten og tegl. Nu er brændestablen næsten brugt op - nyt er på vej -, så derfor var det lige tidspunktet at få klargjort afdeling E.

Vi var så heldige, at Anders én dag kom forbi et hus på cykel, hvor de havde gravet deres fliser op og vi fik lov til at få dem for at hente dem. Vores nabo stillede op med bil og trailer, da vi ikke selv har disse to ting og efter to ture, var fliserne hjemme hos os. I mandags bestilte vi grus hos vognmanden.

To kubikmeter var nok.
Nu er vi færdige pånær de ca. 10 fliser, der mangler langs plankeværket.
Senere skal Anders bygge et halvtag med sider og tegltag til vores brændestabel. Det er nemlig rigtig irriterende at dække en brændestabel med plastik fordi det bliver tynget ned af vand og er alligevel ikke vandtæt. Vi har det hele til at bygge halvtaget med, så det bliver sikkert rigtig godt til vinter.

Nu skal der fejes grus ned mellem revnerne de næste dage og så har vi en rigtig ryddelig afdeling E. 
Nu har vi boet her i 7 år og vi har aldrig selv købt brænde. Der var en stor brændestabel, da vi købte huset og sidenhen har naboerne været ekstrem gavmilde og foræret en hel masse brænde væk. Nu har vi igen fået en ordentlig stak træ, der skal saves i små stykker, så derfor er Anders i Bilka i dag for at købe en motorsav. Vi håber også, at vores naboer kan bruge den, hvis de har behov for det. Vi vil meget gerne give lidt tilbage, selvom de ikke er meget for det.

fredag den 22. april 2011

Nye sorter indenfor zonalepelargonierne

Linus, Lenja og Lisa
I gartnerierne Fruenkilde anskaffede jeg blandt andet tre nye sorter af zonalepelargonierne. Dem har jeg pottet om i dag. I dette fantastiske gode påskevejr, sætter jeg dem ud om morgenen og tager dem ind igen først på aftenen. Det samme gælder alle mine frøplanter, der vokser og vokser i vindueskarmen. Det er fristende at plante dem ud, men jeg må være tålmodig og vente sikkert 14 dage endnu.

Lenja

Linus

Lisa
Jeg tror nok, jeg bedst kan lide "Lisa", men jeg synes dog, at de alle tre er meget smukke. Pelargonier må absolut være min yndlingsblomst for jeg tror nok, jeg har omkring 50, hvis ikke flere. Om 14 dage kan jeg nok sætte dem ud på de to hylder Anders har lavet på læhegnet ved terrassen. Jeg købte også en enkelt duftpelargonie, som dufter af coca cola. Den har en knop og når den blomstrer, lægger jeg den også her på min blog.
På søndag kommer alle mine nevøer og niecer, så skal jeg teste dem og spørge om de kender duften på min nye plante. De skal også testes med Pelargonium Tomentosum, som dufter af pebermynte. Jeg ved, at min ældste nevø, synes det er interessant, at planter kan dufte på den måde.

Superbena Coral Red

Verbena som bunddække i mine ovale rosenbede
I onsdags kom der en pakke med posten. Det var 18 planter af ovenstående. Planterne er bittesmå, meget mindre end jeg havde regnet med, men de vokser hurtigt.
Jeg fik plantet alle 18 i går - 9 i hvert rosenbed - så nu håber jeg, de vokser sig store rimeligt hurtigt.
Jeg troede verbena var en staude, men det er en 1-årig plante. Det må betyde, at jeg kan tage frø senere på sæsonen. Så vil jeg prøve at så næste forår.



Så små planterne er, har jeg svært ved at forestille mig, at de kan dække bunden hele vejen rundt.

Superbena Coral Red
Superbena coral red
Billedet har jeg hentet fra leverandørens hjemmeside: http://www.odenia.dk/

onsdag den 20. april 2011

Helleborus orientalis - Påskeklokker

Skærtorsdag morgen kl. 7.00
Jeg er vågnet tidligt i dag for at få så meget som muligt ud af dagen. Vi skal igang med at grave jord væk i afdeling E, hvor vi har vores brændestabel og bagefter skal vi lægge fliser. I indkørsel er der to kubikmeter grus klar til at blive brugt.

Men nu er det mine påskeklokker, jeg vil skrive om. Sæson for påskeklokker er januar-april. Nogle kalder dem for vinterens rose. De vokser vildt i bjergene i Schweiz. Påskeklokker er større end julerosen, som er den hvide og hedder på latin Helleborus niger.
Det er svært at angive sortsnavn på påskeklokker fordi de krydser sig indbyrdes og man ved ikke, hvordan blomsterne kommer til at se ud. De kan være ensfarvede, stribede, prikkede, tofarvede - ja stortset alle muligheder for farveblandninger.
Hvis man sår dem fra frø, tager det ca. 3 år, før de blomstrer.
Mine blomster lige nu og nedenfor kan man se, hvordan de ser ud.

Purpurfarvet påskeklokke

Hvid påskeklokke


Rosafarvet påskeklokke
 I går aftes fandt jeg en hjemmeside - Gartneriet Spiren - som har specialiseret sig i påskeklokker og jeg fik den idé, at plante hele skyggebedet til med disse skønne planter. Men jeg er gået i tænkeboks, for jeg vil gerne finde ud af om de kan kombineres med andre planter, der blomstrer længere henne på sæsonen, altså at plante i lag, sådan som Claus Dalby gør. For det er ikke så spændende hvis der kun er påskeklokker og de visner ned til maj, så derfor skal jeg have fundet ud af, hvordan jeg kan plante - og hvilke planter - der blomstrer længere fremme uden at planterne kvæler hinanden.

mandag den 18. april 2011

Pelargoniestiklinger til Pelargonieklubben Nordjylland

"Anderledes pelargonier" end zonale pelargonierne.
Seks stiklinger blev det foreløbigt til, som jeg skal have med til næste arrangement i klubben. Det tager ca. to uger for en stikling at danne rødder, så det skulle gerne være blevet til "rigtige" planter, som jeg kan tage med og bytte med andre medlemmer.

Som man kan se, er der en god stængel på alle seks planter til at sætte i jorden


Jeg sætter altid stiklingerne i almindelig blomstermuld og efter ca. to uger begynder jeg at vande med flydende gødning.
For at kunne tage disse stiklinger med i klubben, skal jeg notere sortsnavne og mit medlemsnummer på en pind og sætte den i jorden. Det har jeg forberedt.


Der blev 3 "Odensjö Nouturne" og 3 "p. Grandiflorum"
Det er svært at skaffe pindene, men hvis man har en gammel persienne, der alligevel bare skal smides ud, kan man klippe den i stykker og lave pinde. Skriver man med blyant på persiennestykkerne, forsvinder teksten ikke selvom planten står udendørs i regn og sol. Blyant kan klare det hele!. Mit medlemsnummer har jeg skrevet på modsatte side.

Hvordan jeg laver stiklinger

Pelargoniestiklinger
En stikling får man ved at klippe topskud af pelargonien lige over et nyt skud. Man skal sørge for, at der er et stykke bart stilk forneden, hvorfra rødderne skal dannes. Hvis der er en bladstængel, nipser man bare den af.
Jeg har lært for længe siden, at det er en god idé at sætte stiklingen i vand og lade den slå rødder dér, men nu har jeg lært af "professionelle pelargoniefolk", at disse rødder kan ikke tilføre planten noget i jord. Man skal sætte stiklingen i jord med det samme og sørge for at potten er gennemvandet.
I et gammelt blad "Haven" læste jeg en artikel, der handlede om, at man kunne sætte sine stiklinger i et krus vand med C-vitaminpille opløst i vandet, da C-vitamin er med til at fremme roddannelsen. Stiklingen skal stå i vandet i den tid, det tager at fylde en potte med jord og sørge for at den er gennemvandet.
Dette er hermed forsøgt.

Jord, C-vitaminer og vand er gjort klar til mine duftpelargonie-stiklinger, som i første omgang sættes i disse små rum. Såsnart rødderne er dannede, bliver planterne pottet om i rigtige potter.
Nedenunder kan man se alle stiklingerne, som fik plads i bakken.

Desværre har jeg ikke sortsnavnene på disse duftpelargonier, men der er tre slags. To af dem dufter af citrus og den tredje dufter af egetræ. De får henholdsvis lilla og lyserøde blomster.
Da planterne var sat i bakken, vandede jeg med resten af C-vitaminvandet, så nu bliver det spændende at se, hvordan de udvikler sig.

lørdag den 16. april 2011

Oliventræet er kommet udenfor.

På en gråvejrsdag.
I dag har jeg vovet at sætte mit oliventræ udenfor på sin plads ved hovedindgangen. Der har været gråvejr og jeg tror, det er en god start for træet. Hvis der havde været klar himmel med solskin, har jeg en fornemmelse af, at oliventræet ville få svedet bladene, da det jo har stået inde - lidt tilbagetrukket fra vinduet og fugtigt - i afdeling C. Derfor synes jeg, det er en god dag med gråvejr, så træet ikke får et helt chok ved at komme udenfor.
Der er ingen nattefrost de næste dage, så det får lov at stå ude i nat. Jeg vil dog holde øje med vejrudsigten og sætte det ind, hvis der skulle komme frost.

Træet er vokset i vinterens løb, så det har åbenbart ikke en hvileperiode?.

Pelargoniegartneri Fruekilde

Zonale pelargonier, Engelske pelargonier, Angels eyes.
I går aftes var jeg med Pelargonieklubben Nordjylland på tur til Nørager hvor to brødre, Jens Christian og Niels har deres gartneri.
Først var vi i de drivhuse, hvor de engelske pelargonier, hængepelargonier og en ny slags: angels eyes var. Vi kunne købe de flotteste og sundeste pelargonier til en rigtig god pris.
I disse drivhuse købte jeg hængepelargonier i lilla farve, som skal hænge på hver side af mit vægdrivhus, som forhåbentlig bliver omkranset af lilla blomster.
I de andre drivhuse købte jeg tre nye sorter zonale pelargonier. (Jeg vender tilbage til alle planterne senere med sortsnavne). Dem forventer jeg mig meget af og forhåbentlig kan jeg lave flere stiklinger ud af dem. Jeg fik også fat i en duftpelargonie, som dufter af coca cola. Den er en spændende plante.
Da vi var færdige med at handle, fik vi kaffe og hjemmebag. Villy havde lavet kiksekage på gammeldags manér og den smagte virkelig godt. Der var også drømmekage.
Vi hyggede os i halvanden times tid inden vi forlod gartneriet med vores nye indkøb.
Nu er mine nye planter sat ud i afdeling C og de skal pottes om i morgen. Om ca. 2-3 uger kan de forhåbentlig komme ud på terrassen.

Vi var mødt 37 medlemmer op, hvilket er mange og de fleste købte nok mere end 2-3 gange så meget som jeg.

Det var svært at begrænse sig, men jeg har ikke plads til flere planter hverken i udhuset eller inde!

tirsdag den 12. april 2011

Min mormors pelargonier

Stiklinger fra min mormors pelargonier.
Min mormor har en veranda fyldt med pelargonier i vindueskarmene hele vejen rundt. Det er altid spændende at få lov til at følge med i omplantning, nedklipning og vækst af planterne. Og så er det så hyggeligt at sidde med en kop kaffe og en bog omgivet af alle disse skønne blomster. Det er noget af de bedste ved en sommeraften i min mormors veranda!
Min interesse for disse skønne blomster har jeg "arvet" fra min mormor. Efter at jeg er blevet medlem i Pelargonieklubben Nordjylland, har jeg opdaget hvor mange forskellige pelargonier der findes. Derfor har jeg nu mange sorter og det var en god oplevelse, at jeg kunne give min mormor nogle stiklinge fra disse planter. ¨
De fleste af mine pelargonier står stadig ude i afdeling C og de er klippet kraftigt ned, men jeg kan se, at nye skud er på vej. Jeg kan næsten ikke vente til de bliver til "nye planter" for så skal jeg rigtig igang med kameraet!

Rosafarvet Zonale Pelargonie

Pinkfarvet Zonale Pelargonier

For ca. et års tid siden fik jeg med mig hjem fra min mormor 4 stiklinger fra hendes pelargonier.
Vi har ikke sortsnavnene, så derfor kan jeg ikke tage dem med i Pelargonieklubben Nordjylland, da det, hvis det skal være helt rigtigt, er nødvendigt med sortsnavne, så man ved, hvad man får. Derfor beholder jeg alle stiklingerne fra min mormors planter selv og kan evt. forære nogle væk til venner og bekendte. De 4 stiklinger er nu blevet til ca. 25 planter og Anders har sat to hylder op på læhegnet på terrassen, som jeg kan sætte alle mine pelargonier på. Derfor er det bare rigtig godt, at jeg har så mange planter. Der er faktisk så mange, så jeg også kan forære en del væk.
Der er to zonale pelargonier og en tulipan pelargonie samt en, vi kalder for violpelargonie, da blomsterne ligner violer og er også tofarvede.

"Viol pelargonie" som ikke blomstrer endnu. De er ret svære at få til at blomstre. Nu står de lyst hvilket er en forudsætning for blomstring.

søndag den 10. april 2011

Gødning

Nu sker der noget i haven
Alting pipler op af jorden udenfor, så derfor har jeg gødet i dag. Jeg har været væk på ferie hele ugen og kunne i morges se at der begynder at ske ting og sager udenfor i jorden.
Indenfor i flamingokasserne skal jeg love for, at der også er sket noget. Mine violer er vokset gevaldigt, nu tror jeg faktisk på, at de kan planten ud sidst i april. Mine stolte kavalerer har allerede sat små blomster og mine frøken hat har også fået blivende blade. Det samme gælder alle mine klokkeranker.
I dag har alle stiklingerne stået ude på terrassen i solen. Her ved aftenstide må jeg hellere tage dem ind igen, da jeg tror nattemperaturen er for kold og desuden er jeg nervøs for, at der skal begynde at blæse for meget. Det tror jeg ikke, disse små planter kan holde til.
For min skyld må det gerne regne de næste par dage, så gødningen kan komme ned i jorden.


Sådan ser min gødningsplan ud for hele haven. Nu kan jeg i starten af hver måned blot kigge på den og se hvad jeg skal gøre i den måned. Dette overblik kan jeg rigtig godt lide.

fredag den 1. april 2011

Arrangementer i Pelargonieklubben Nordjylland

To arrangementer i denne weekend.

Desværre kan jeg ikke være med hverken i aften eller i morgen pga. min ferierejse. Der er to gode udflygter og det ærgrer mig. I morgen skal Pelargonieklubben Nordjylland blandt andet på krukkemarked og i aften skal de på gartneri med løgplanter og pelargonier. Læs mere her
Jeg er sikker på, at udbyttet for dem, der er med, bliver rigtig stort.

Thumbnail of Pelargonium peltatum

Pelargonium Peltatum (crocodille). Denne pelargonie glæder jeg mig til, når der bliver sommer på terrassen og den forhåbentlig er fuld af blomster.

Bekymringer og spekulationer

Mon det hele er i orden?
I morgen drager jeg på ferie i en uge. Hvordan skal det gå med alle mine planter? Når jeg kigger ned i flamingokasserne, synes jeg, at planterne er for spinkle, at stilken er for tynd, og får de overhovedet lys nok? Og hvad med temperaturen?
Mine gule violer har jeg flyttet permanent ud i afdeling C, da der nu er højere temperaturer udenfor og derfor ca. 13-16 grader i afdeling C. Men når jeg kigger på dem, synes jeg, de har et lidt underligt udseende og jeg ved ikke om der er grund til bekymring eller ej. De vokser hele tiden, men stilken er meget tynd - de er ikke ranglede - og jeg kan næsten ikke forestille mig, at de nogensinde vil blive til gule violer. Da jeg plantede de leverede planter i april sidste år, kan jeg se, at dem i år har lang vej endnu. Sidste år plantede jeg dem ud i altankasser i slutningen af april. Mon jeg kan det i år med mine egne hjemmelavede planter? Tiden vil i hvertfald vise det.
Når jeg kommer hjem vil jeg kunne se, hvor meget der er sket.
Alle mine Frøken Hat er ompottet, de ser ud til at have det fint nok.
Mine klokkeranker er ved at danne blivende blade - både de gule og de blå. De blå skal ompottes, når jeg kommer hjem.
Mine Stolte kavalerer vokser også godt - de skal nok også snart akklimatiseres, men jeg bliver nødt til at vente til jeg kommer hjem. Så er vi næsten halvvejs igennem april, så mon ikke temperaturen er så høj, at oliventræet kan komme ud at stå og måske kan jeg placere nogle stiklinger i drivhuset.
Mit mål er et frodigt blomsterhav, som på nedenstående billede jeg har fundet i et gammelt haveblad.


Når jeg kommer hjem fra ferie, er gødningsplanen allerede udarbejdet og gjort klar.
Næste søndag bliver forhåbentlig en havedag, inden jeg skal på arbejde igen næste dag.